изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-14 @ 12:58 EET
Oбгазяване в Димитровград    
ЕкологияВ Димитровград днес беше регистрирано повишение на алармения праг от серен диоксид. В три последователни часа автоматичната измервателна станция "Раковски" е отчела концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубически метър въздух. Причините за регистрираните високи стойности са емисии от ТЕЦ "Марица 3". Допустимата стойност е под 350.

Причините за регистрираните високи стойности са емисии от ТЕЦ "Марица 3" АД, съобщават от РИОСВ. Покачването на стойностите е било много изненадващо, тъй като в 12.00 часа концентрацията е била 100 микрограма и изведнъж в 13.00 часа тя е скочила на 960,03 микрограма на кубичен метър въздух. Дори от централата се търсили дали около тец-а не е възникнал пожар, което би могло да бъде причина за рязката промяна на концентрацията на серен диоксид. Към 16.00 показателите са били в норма, съобщиха от РИОСВ-Хасково.

ТЕЦ "Марица 3" АД е предприело мерките съгласно изискванията на Комплексно разрешително за намаляване на масовия поток на SO2, чрез промяна в количеството и качеството на подаваното гориво.

В такива случаи чувствителна група са деца, възрастни и хора с астма, сърдечносъдови или хронични белодробни заболявания. Препоръчителни предпазни мерки, които следва да се вземат от засегнатото население са: да не напускат жилищните или работните помещения като затворят плътно прозорците на стаите, да се избягва физическа дейност на открито; занятията по физкултура в училищата да се провеждат на закрито. РИОСВ- Хасково продължава да следи посредством системата за реално време качеството на атмосферния въздух в града./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Oбгазяване в Димитровград | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди