изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-18 @ 18:40 EEST
НА ДОБЪР ЧАС, УЧЕНИЦИ!    
Образование103 деца прекрачиха за първи път училищния праг в училището по изкуствата СОУ "Свети Климент Охридски". Те бяха посрещнати в пет прекрасни класни стаи, обновени и с нови мебели. Успяхме са осигурим и нова техника за колегите в различните обединения, сподели за НДТ директорът Юлияна Герасимова. И допълни, че в три нови терминални кабинета с над 40 терминални компютърни станции учителите ще могат чрез информационните технологии по-добре да прилагат новостите в учебния процес.
PN 146-13PN 142-13PN 141-13PN 143-13PN 147-13PN 144-13

НА ДОБЪР ЧАС, УЧЕНИЦИ!

Рок музика вместо училищен звънец в Каварна

 

103 деца прекрачиха за първи път училищния праг в училището по изкуствата СОУ "Свети Климент Охридски". Те бяха посрещнати в пет прекрасни класни стаи, обновени и с нови мебели. Успяхме са осигурим и нова техника за колегите в различните обединения, сподели за НДТ директорът Юлияна Герасимова. И допълни, че в три нови терминални кабинета с над 40 терминални компютърни станции учителите ще могат чрез информационните технологии по-добре да прилагат новостите в учебния процес. И през тази учебна година възпитаници на училището ще участват в много конкурси, много фестивали и ще прославят училището и града ни не само в България, но и извън нея. Герасимова благодари на колегите си, с които само преди дни се завърнаха от участие във фестивал в Турция. Там децата на СОУ "Свети Климент Охридски" са се представили перфектно и са получили покани за участие във фестивали в Турция, Португалия и Испания.  Тази учебна година ще бъде подготвящата за следващата, която ще е юбилейна за училището, предстои ни много, много работа, сподели още директорът. "Надявам се учебната година да е спорна. Пожелавам на всички колеги да са здрави, за да може творческият им потенциал да се развива", допълни Юлияна Герасимова. 839 са учениците в СОУ "Свети Климент Охридски" през тази учебна година. "Много е добре, че в тези трудни времена успяхме да осъществим приемът в областта на изкуствата. Всички знаят, че когато има финансова криза, когато парите не стигат, за изкуства средствата са още по-малко. Успяваме засега да се справяме", каза директорът. Герасимова изказва благодарност на родителите, които са избрали училището по изкуствата. "Надявам се, че няма да разочароваме техните очаквания и ще развиваме потенциала на децата им не само в областта на изкуствата, но и в общообразователната подготовка", уверена е тя.

С издигане на знамената на България и Европейския съюз и с химните им бе открита новата учебна година в езикова гимназия "Гео Милев". Прочетени бяха поздравителни адреси от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова и кмета на Добрич Детелина Николова. Гимназията посрещна възпитаниците си с нови придобивки. "Благодарение на любезната подкрепа на фондация "Америка за България" е осъществен съвместен проект за цялостен ремонт, обзавеждане и оборудване на южното крило на първия етаж на сградата", съобщи директорът Милена Иванова. Крайният пусков срок на проекта е декември. В училището има четири нови езикови кабинета, нов компютърен кабинет, кабинет по изкуствата. Очакват се интерактивни дъски, нови компютри и друго техническо обзавеждане. "Надявам се, че тази прекрасна обстановка ща ви създаде много творчески импулси, за да завършите успешно годината, а и изобщо обучението си тук", каза Милена Иванова. Тя приветства с "Добре дошли" новите ученици на езикова гимназия - осмокласниците и им пожела здраве, много упоритост, да преследват мечтите си, да изучават чужди езици и чужди култури, да обогатяват своя мироглед. Директорът приветства и отправи пожелания за успехи и на 12-класниците и на колегите си. "Езикова гимназия е едно духовно пространство, което, надявам се, винаги ще носите в сърцето си", каза Милена Иванова. Осмокласниците бяха посрещнати по стар български обичай - с пита. Сред тях бе и Николай Марков - син на нашата колежка Мариела Бончева, който е в паралелка с немски език. Пожелаваме му много успехи в новата гимназия!

С много емоции деца, учители и родители чуха първия училищен звънец в най-голямото училище в Добрич СОУ „П. Р. Славейков”. Гости на тържественото откриване на новата учебна година бяха общинските съветници Васил Василев и Иво Пенчев. На добър час пожела директорът на учебното заведение Георги Георгиев. Прочетено бе и поздравление от министъра на образованието проф. Анелия Клисарова. Възпитаници на училището показаха разностранни таланти и поздравиха присъстващите със слово, песен и танц.

Озарени от грейналото септемврийско слънце нетърпеливите първокласници бяха въведени от училището от своите преподаватели, които едва удържаха многобройните букети в ръцете си. Красиви, грейнали и леко  притеснени най-малките ученици пристъпиха училищния праг, където им предстои са научат буквите, да сричат и смятат, и ...да пораснат. 

И тази година всички възпитаници на английската гимназия „Райко Цончев“ бяха посрещнати сърдечно и с много усмивки. В началото на откриването учениците от по-горните класове отправиха поздрави към новоприетите ученици в гимназията и ги изненадаха със специално приготвени картонени фунии във формата на морков, пълни с лакомства и морковчета. По време на празненството прозвучаха химните на Република България и Европейския съюз. Директорът на гимназията Светла Иванова поздрави учениците, родителите и гостите. Тя представи преподавателския екип и класните ръководители. Учениците Велико Димитров от 12 клас и Пламена Костова от 10 клас изпълниха няколко песни като специален поздрав към всички присъстващи. Тържеството завърши с полагане на цветя пред барелефа на Райко Цончев.

Със старта на новата учебна година от вчера в СОУ „Стефан Караджа” в Каварна вместо училищен звънец звучи рок музика. С откриването на учебната година, кметът Цонко Цонев и музикалният продуцент и ръководител на рок група „Черно фередже” Димитър Ковачев – Фънки, откриха и проект на първото рок училище в България. В него вече няма да има звънци, а 40 секунди, колкото е стандартът на един звънец, в началото и в края на часа ще звучат класически хард рок и хеви метъл изпълнения на световноизвестни групи. „Започваме с Touch Too Much на AC/DC, а часът ще завършва с Thunderstruck на AC/DC. Октомври ще бъде месецът на Рони Джеймс Дио, като часът ще започва с We Rock и ще завършва с Long Live Rock’n’Roll”, заяви кметът Цонко Цонев. Всеки месец групите ще се сменят, за да не омръзват на учениците. Ще бъдат включени и Billy Idol, Whitesnake, както и български групи, като Б.Т.Р., Сигнал, Ахат.

Проектът за рок училището е изцяло на СОУ „Стефан Караджа” и се реализира с европейски средства. По него бе направена и 14-метрова сцена с външно и вътрешно озвучаване във всички стаи в училището. „Обмисляме вариант всеки ден преди започване на часовете учениците да изслушват българския химн, но в изпълнение на Manowar”, посочи кметът Цонев. По думите му това е инициатива, която ще помогне за патриотично възпитание на учениците от ранна възраст. НДТ

 


Сходни връзки

НА ДОБЪР ЧАС, УЧЕНИЦИ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди