изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 12:28 EET
ОТНОВО ПРЕДСТАВЯТ ПРЕД ДОБРИЧЛИИ ПРОГРАМАТА „ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДОМОВЕ”    
НовиниИнформационните дни по проекта „Енергийно обновяване на българските домове” се провеждат в Добрич от 17 до 19 септември на площад „Свобода” от 16 до 19,30 часа.

По време на информационната кампания се провеждат и срещи с управители на етажната собственост, на които да се даде отговор на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците в проекта и всяка допълнителна информация. Такава среща ще има и тази вечер от 18 часа в голямата заседателна зала на общината в Добрич.

Информационната кампания ще се проведе в общо 36 града в периода 10 септември – 23 октомври. Във всеки от тях ще бъде разположен информационен кът, в рамките на който гражданите ще имат възможност да получат детайлна информация и да бъдат консултирани от експерти във връзка с кандидатстването по проекта.

Проект „Енергийно обновяване на българските домове” се обхваща 36 града и е с продължителност три години – от 2012 до 2015 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 50 млн. лв. За всяка одобрена сграда собствениците получат финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. От оперативната програма се покриват изцяло разходите за обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност. Във връзка с реализирането на проекта Фонд за жилищно обновяване подпомага процеса по обновяване чрез предоставяне на заеми/банкови гаранции.

Към 13 септември са подадени 328 заявления за интерес и подкрепа от 32 града в страната, като от Добрич те са 10. НДТ

 


Сходни връзки

ОТНОВО ПРЕДСТАВЯТ ПРЕД ДОБРИЧЛИИ ПРОГРАМАТА „ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДОМОВЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.09 секунди