изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 07:15 EET
С ОБУЧЕНИЯ ПОДОБРЯВАТ ГРИЖАТА ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ИНСТИТУЦИИТЕ    
КултураОбучение по физио- и ерготерапия ще се проведе днес във Варна, като целта му е да подпомогне професионалистите, които се грижат за деца с увреждания в институции, болници и други услуги от областите Варна и Добрич. Обучението ще се води от британските специалисти Елизабет Грей, която е физиотерапевт, и Сюзан Кинг – ерготерапевт.

Те ще обучат 43 физиотерапевти и рехабилитатори. Предходната седмица те са работили с деца от четири институции в двете области – в домовете за деца с умствени увреждания в селата Рудник и Крушари, както и в домовете за медико-социални грижи за деца във Варна и Добрич, където са демонстрирали специфични техники на работа и са подкрепили  персонала при работата с децата, съобщават от фондация „Лумос”

Обучението е част от нейната програма, което има за цел да подобри грижата в съществуващите институции, докато те не бъдат закрити и заменени с услуги в общността. Нашите усилия са насочени към осигуряване на индивидуална грижа за всяко дете, посочват от фондацията.

Изпълнителният й директор  Джорджет Мълхеър предупреждава, че „В Европа все още има над един милион деца в институции, включително 5 633 в България, които са лишени от възможността да живеят в семейство, от възможността да получат индивидуалната грижа, любовта и вниманието, които помагат на децата да растат и да се развиват. Нещо повече, възможностите за живот на децата, които растат в тези т.н. „домове” са сериозно засегнати на по-късен етап от живота им като възрастни”.

Лумос работи също по редица програми за деинституционализация и в Чешката република, Република Молдова и Украйна, както и осигурява консултации и обучения на други държави и международни агенции, като например Европейската комисия – за да се помогне на децата да растат в семейство и да получават грижа от семеен тип. НДТ

 

 


Сходни връзки

С ОБУЧЕНИЯ ПОДОБРЯВАТ ГРИЖАТА ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ИНСТИТУЦИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.52 секунди