изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-23 @ 19:48 EEST
ВУМК С ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ АНАЛИЗ НА АКАДЕМИЧНИТЕ И СПОМАГАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ    
ОбразованиеВ съответствие със своята визия и мисия за развитие, Висше училище Международен колеж прилага ясно изразен интердисциплинарен подход в своята дейност, чрез което се стреми да предоставя качествено и адекватно на нуждите на бизнеса и съвременното общество образование.

Като сборен пункт за над 30 култури, дългогодишен и коректен партньор на над 40 университета от Европа и света, сред които и Cardiff Metropolitan University, и в условията на динамичен и отворен пазар на труда, ВУМК счита за свой дълг непрекъснатия стремеж към усъвършенстване качеството на предлагания образователен продукт и осигуряване на актуалните компетенции, съответстващи на изискванията на пазара на труда.

Възможност за постигане на по-високо ниво на качеството предоставя проект BG051PO001-3.1.08-0044 „Комплексно иновативно оптимизиране на системата за качество във ВУ „Международен колеж” (КИОСК). При реализацията му ще бъдат създадени механизми за контрол на качеството на ресурсите и процесите „на входа” и „на изхода” на системата. Предвижда се и разработване на стандарти и процедури за ефективно администриране на процесите и качественото управление на организацията, усъвършенстване на системата за информационно обслужване на учебната и административната дейност във ВУМК. Друга част от предвидените дейности внедряване на процедура за непрекъснато повишаване качеството на присъщите дейности и резултатите от тях.

Първата и отправна цел на проекта „Идентифициране на възможностите за подобрение на текущото състояние на основните и спомагателните процеси във ВУМК" е вече постигната посредством провеждането на набор от действия, сред които моментно заснемане на място на реализацията и изготвяне на доклад–анализ.

Анализът кореспондира със заложените критерии за оценка на качеството по приетата вътрешна Система за оценяване на качеството на обучение и на академичния състав (система за самооценка), на тези по Критериалната система за институционална акредитация на висшите училища в сила от 2011 г. (на НАОА).

Докладът от анализите поставя оценка „много добра” на изследваните процеси и посочва основните направления, в които същите могат да претърпят корекции. В процес на разработка са цялостни системи за управление в посочените по-горе аспекти, и в съответствие с  EN ISO 9001:2008.

Проект BG051PO001-3.1.08-0044 „Комплексно иновативно оптимизиране на системата за качество във ВУ „Международен колеж” (КИОСК), се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, която се съфинансира от Европейския социален фонд на Европейския съюз. НДТ

 


Сходни връзки

ВУМК С ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ АНАЛИЗ НА АКАДЕМИЧНИТЕ И СПОМАГАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.36 секунди