изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-18 @ 03:21 EEST
Условни наказания получиха трима балчиклии, извършили кражби на метални предмети от почивни бази    
Ред и сигурност Районен съд – Балчик, призна 27-годишния М. Р. Кр., 23-годишната М. Ас. Д. и 22-годишната Г. К. Ас., тримата от гр. Балчик, за виновни в това, че през месец май 2012 г . в гр. Балчик, след предварителен сговор между тримата и четвърто лице, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – френски ключ, са отнели от

хотел 2 броя готварски печки с четири плота и фурна, газова печка, 2 броя фритюрници, електрическа печка „Елва”, радиограмофон, кафеварка, 3 броя метални шкафове и други вещи; от почивна станция на фирма са взели 2 броя решетки за прозорци на бунгала, 2 броя смесителни батерии, 2 броя душ батерии; от почивна станция на втора фирма са отнели спирателен кран за студена вода, 7 броя душ батерии, 4 броя смесителни батерии за мивки, 80 литров неработещ бойлер и други, като общата стойност на отнетото имущество възлиза на 2 821,40 лв. За М. Кр. деянията са извършени в условията на повторност и продължавано престъпление, а за двете жени - в условията на продължавано престъпление.

            Районен съд – Балчик, наложи на М. Кр. наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдът групира това наказание с постановеното на М. Кр. по присъда на Районен съд – Каварна, 3 месеца условно лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години и определи той да изтърпи по-тежкото – 1 година и 4 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

М. Д. и Г. Ас. са осъдени на 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

По молба на подсъдимите делото бе разгледано като съкратено съдебно следствие и по този ред съдът наложи наказанието им, като първоначалното определеното от него намали с 1/3.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд –Добрич.

Пресцентърът припомня, че според обвинителния акт на неустановена дата през месец май 2012 г. тримата подсъдими се срещнали с четвъртото лице и се уговорили на следващия ден да извършат кражби от хотелски комплекси, стопанисвани от свидетел по делото. През светлата част на деня те се отправили пеш към хотел и четвъртия участник в деянията разбил решетка на врата. Така проникнали в кухнята на ресторанта и извършили кражба на посочените вещи. Те укрили отнетото в храсти до сметище, а по-късно го откарали в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали в гр. Балчик. Получените пари си разделили. Назначената съдебно-оценителна експертиза показва, че отнетите от хотела вещи са на стойност 1773,25 лв.

През същия месец четиримата се уговорили да извършат кражба от почивна станция, стопанисвана от същата свидетелка. Отишли там през деня и започнали да взломяват с крак вратите на помещенията. Отнетите вещи предали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали и си поделили получените пари. Причинената щета е оценена от вещо лице на 264 лв.

Тримата подсъдими и четвъртото лице се уговорил през същия месец да извършат кражба на метални детайли от същия район. Те отишли във втора почивна станция, стопанисвана от същия свидетел по делото. Чрез взломяване с крак проникнали в четири бунгала и в склад, откъдето извършили кражба на посоченото имущество. То е оценено на 784,15 лв.

Четвъртия участник в кражбите не е привлечен към наказателна отговорност, тъй като към момента на осъществявянето им не е разбирал свойството и значението на извършеното и не е могъл да ръководи постъпките си. 

24.10.2013 г.

 


Сходни връзки

Условни наказания получиха трима балчиклии, извършили кражби на метални предмети от почивни бази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди