изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-14 @ 06:58 EET
ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ    
ТуризъмОбщина град Добрич организира туристически форум, който ще се проведе на 31 октомври и 1 ноември. Той е организиран по проект „Пъстрото лице на Добруджа” и представя разработения нов регионален туристически продукт на общините Добрич, Балчик, Каварна и Добричка.

За участие в събитието се очакват да пристигнат над 20 представители на наши и чуждестранни туроператори и туристически агенти, представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, занимаващи се със свързани с туризма дейности, които ще могат да получат достъп и да ползват разработения нов продукт. За първи път ще бъдат представени разработените в рамките на проекта 15 нови туристически маршрута.

Маршрутите представят туристическия ресурс на новата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“ – слънце, море, красива природа, древно минало и модерно настояще. Те включват повече от 30 природни и културно-исторически обекти, организирани в балансирани и интересни турове, адаптирани спрямо различните типове туризъм за региона – морски, еко, здравен и културно-исторически. Изработени по този начин, туристическите маршрути отговарят на търсенето и очакванията на туристи от различни възрастови групи с разнообразни интереси, като част от тях са особено подходящи за туристите, които вече са гости на черноморските курорти.

В рамките на форума е предвидено представяне на проект „Пъстрото лице на Добруджа”, дестинацията и ще бъдат тествани някои от маршрутите. Форумът е първият от общо три имиджови събития, които ще се проведат в Добрич, след което предстоят участия в международните туристически борси в Лондон, Берлин, Букурещ и София.

Проект „Пъстрото лице на Добруджа” се реализира от Община Добрич с партньори общините: Балчик, Добричка и Каварна, с финансовата подкрепа на Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007 - 2013.

Чрез дейностите по проекта, „Пъстрото лице на Добруджа“ ще се налага като туристически бранд на националния и световния туристически пазар.           НДТ

 


Сходни връзки

ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.15 секунди