изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-23 @ 13:11 EEST
Шефът на ОК "Околна среда" подаде оставка    
Новини София. Ръководителят на Оперативна програма „Околна среда" Малина Крумова е подала оставката си пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ), съобщи БНР.

Вчера Михайлова изрази позиция по отношение на управлението на оперативната програма, като съобщи, че през 2011 г. са изплатени бонуси на стойност 1,5 млн. лв. на 130 чиновници. Дирекция "Национален фонд" към Министерството на финансите, която одобрява разходите по оперативните програми, не е верифицирала тези бонуси и сега те са финансов ангажимент на МОСВ, каза Михайлова.

Заради редица регистрирани нередности по проектите парите по оперативна програма „Околна среда" бяха блокирани от Европейската комисия превантивно поне до март 2014 година. Проектите, по които се работи, временно ще бъдат разплащани с пари от държавния бюджет.

"Преувеличаването на един технически въпрос изпраща послания за неспособност в ЕК, което ще го задълбочи", се казва в писмото с мотивите на Крумова, цитирано от "Капитал". Тя смята, че целенасочено е ограничаван достъпа й до информация и по този начин тя не може ефективно да управлява програмата. Според досегашния директор на ОП "Околна среда" управляващите органи на европрограмите са изолирани от процеса на взимане на решения, като "на тях им се спускат нареждания". "Липсват ясни национални цели, или те се формулират без администрацията и без да се отчита натрупания опит. Решения като това за допустимост на ДДС или касаещи спирането на средствата по ОПОС се взимат без анализ", пише още в писмото на Крумова. Работи се в режим на "спешност", която според нея не е продиктувана от външни обстоятелства. Тя отхвърля обвиненията, че органът е твърде независим, и отбелязва, че липсва система за национален контрол над обществените поръчки и резултатите от тях.

Все още няма решение на министър Искра Михайлова по оставката. В МОСВ е сформиран дисциплинарен съвет, който ще анализира работата на Малина Крумова.
http://www.standartnews.com


 


Сходни връзки

Шефът на ОК "Околна среда" подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди