изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-23 @ 22:42 EEST
С 10 000 ЛЕВА ЩЕ ФИНАНСИРАТ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ    
НовиниПрез тази година общината в Добрич предвижда да финансира граждански инициативи в полза на местната общност с 10 000 лева. На такава стойност са били финансираните през миналата година проекти на неправителствения сектор.


На проведена единствена процедура за избор са били подадени девет проекто, а одобрени са били седем на обща стойност 10 000 лв.
Реализираните проекти са имали за цел да се повиши творческата активност и изява на хората с увреждания и социална интеграция между организациите им, за превръщане в обществено достояние на героичните моменти, свързани с историята на Добрич, повишаване на чувствителността на младежите към проблемите, свързани с насилието и агресията. Осигурена е възможност от ранна възраст на ученици да направят своите първи стъпки и се научат да играят шахмат в началния курс на обучение в I и II  клас в общинските училища на град Добрич.
Програмата работи от осем години чрез предоставяне на възможност на инициативните неправителствени организации от общината да реализират своите проекти с цел решаване на конкретни социални проблеми за съответните общности. От общината считат, че за този период са постигнати първоначално заложените цели за стимулиране на сътрудничеството между НПО и местната власт, изгради се капацитет в гражданския сектор, който натрупа солиден опит за разработване и изпълнение на проекти. След като сдруженията изпитват все по–малко трудности в подготовката, изпълнението и отчитането на предложенията си, се очаква те да насочат своите усилия към възможностите, които се предоставят за финансиране на НПО от Европейските фондове, а да не разчитат само на финансиране от програмата.
 


Сходни връзки

С 10 000 ЛЕВА ЩЕ ФИНАНСИРАТ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.10 секунди