изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-23 @ 15:22 EEST
46 ДЕЛА СРЕЩУ МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ    
НовиниМестната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич е образувала и разгледала 46 възпитателни дела и е наложила възпитателни мерки срещу 29 малолетни и 46 непълнолетни лица, съобщават оттам. Възпитателните дела са образувани по получени преписки на Добричка районна прокуратура, на Първо полицейско управление, на областна дирекция на МВР и на граничното полицейско управление в Балчик.

Извършените от деца противообществени прояви са кражби, физически и психически тормоз, скитничество и бягство, хулигански прояви, повреда на чуждо имущество и управление на МПС без свидетелство за управление.
Случаите на скитничество и бягство са на деца, настанени в социални институции и от проблемни семейства.
През миналата година комисията е наложила седем възпитателни мерки и на родители, като пет от тях са получили предупреждение, един е бил задължен да посещава специално организирани беседи и консултации по въпроси на възпитанието, а един е глобен с 200 лева.
Местната комисия не отчита увеличаване на възпитателните дела в сравнение с 2012 г. Не са регистрирани и тежки криминални деяния. Анализът и състоянието на детската престъпност през 2013 г. показва, че намалява броят на възпитателните дела и на участниците в тях, както и броят на наложените възпитателни мерки. Освен това, намалява броят на малолетни и непълнолетни с наложени повече от 1 възпитателна мярка и такива, спрямо които е образувано повече от едно възпитателно дело в рамките на календарната година. Няма тежки противообществени прояви, като изнасилване, блудство, грабеж. В повечето случаи асоциалното поведение се дължи на лекомислие, ниска възраст и липса на родителски контрол. Голяма част от противообществените прояви са извършени в свободното време на децата, което е неконтролирано от родителите, липсва желание и мотивация за участие в извънкласни и извънучебни форми, посочват още от местната комисия. НДТ


 


Сходни връзки

46 ДЕЛА СРЕЩУ МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.65 секунди