изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-24 @ 09:03 EEST
ЩЕ РАЗЧИТАМЕ НА ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ОТ БИВШИ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ И ТУРЦИЯ    
ТуризъмОблекчават визовия режим, вече са разпратени указания

На сайта си Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация съобщава, че външното ни министерство е предприело действия за облекчаване на визовия режим в страната на туристи от няколко бивши съветски републики и Турция. Най-голямата браншова туристическа организация в страната подчертава, че мерките са взети след множество проведени срещи и разговори на зам.-министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева и зам.-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев с представители на външно министерство, в рамките на програма за насърчаване развитието на туризма.
Вече до българските дипломатически представителства в Руската Федерация, Украйна, Беларус и Молдова са изпратени следните указания: на гражданите на горните държави, които предходната година са получили виза за България при заявена цел на пътуването „Туризъм“, „Частно посещение“, „Бизнес“ или са собственици на имоти у нас, да бъдат издавани многократни краткосрочни визи със срок на валидност до 1 г. На гражданите от горните държави, които желаят да посетят зимните курорти през настоящия зимен сезон, ще се предостави възможност при поискване от тяхна страна, да се издават краткосрочни многократни визи с валидност 3 месеца и престой 30 дни.
Освен до дипломатическите ни мисии в тези страни, указания са изпратени и до дипломатическите и консулските представителства в Турция, н които се казва, че на гражданите, които искат да посетят зимните ни курорти с туристическа цел и през последните 12 месеца са ползвали българска виза с цел „Туризъм“ да бъде дадена възможност при поискване от тяхна страна да се издават краткосрочни многократни визи във валидност 3 месеца и престой 60 дни.
На гражданите, които искат да посетят българските зимни курорти с туристическа цел през настоящия зимен сезон, да им се дава възможност при поискване от тяхна страна, да бъдат издавани краткосрочни двукратни визи с валидност 3 месеца и престой 30 дни. НДТ


 


Сходни връзки

ЩЕ РАЗЧИТАМЕ НА ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ОТ БИВШИ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ И ТУРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди