изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 21:30 EET
ОБЩИНАТА ЩЕ ТЪРСИ ФИНАНСИРАНЕ ОТ „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” ЗА РЕМОНТ НА ГАЛЕРИЯТА    
КултураНа заседанието на Общинския съвет във вторник се очаква той да даде съгласие общината в Добрич да търси финансова подкрепа по проект "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика за обновяване на художествената галерия, съобщиха от кметската управа.

Художествена Галерия - Добрич е архитектурно-строителен паметник на културата. Сградата е строена през 30-те години на миналия век, с уникална архитектура в стил „неокласицизъм” и е от малкото запазени в архитектурната памет на Добрич. Адаптирана е за галерия през 1981/1982 г. и е една от най-големите в страната.
Галерията е съвременен музей за изобразително изкуство и предлага постоянна експозиция и богат изложбен календар. Освен, че е паметник на културата, в нея се съхраняват хиляди творби на изобразителното изкуство – движими културни ценности, се посочва в докладната записка на заместник-кмета Надежда Петкова. Освен това, галерията е един от стоте национални туристически обекта.  Стратегическото място на град Добрич в североизточния регион, богатият фонд на Художествената галерия, интересната сграда, близостта до курортни комплекси увеличават  интереса към този обект.
През годините са правени ремонти и е подменена част от дограмата.
Новият проект ще даде възможност да се извърши подмяна и на останалата дограма. Това се налага, тъй като дограмата е от 30-те години на миналия век – тя е прогнила, а на места липсват части от первазите, деформирана и не е възможно да осигури необходимата плътност при затваряне.         
През 2009 г. са извършени ремонти по проект „Красива България” с частична подмяна на дограма.     
Максималната стойност на проекта може да е 300 000 лв. с ДДС. Съфинансиращата вноска от кандидата е най-малко 50%, а финансирането от Проект „Красива България” е най-много 100 000 лв. с ДДС. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ЩЕ ТЪРСИ ФИНАНСИРАНЕ ОТ „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” ЗА РЕМОНТ НА ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.26 секунди