изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-13 @ 06:37 EET
3 750 000 лв. за благоустрояване и заетост в Генерал Тошево    
Новини    С Постановление на Министерски съвет на Република България от 04.02. 2014 год. бяха разпределени близо 500 млн лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, която има за цел благоустрояване на общините и създаване на местна заетост.  Община Генерал Тошево кандидатства по тази програма с проект „Реконструкция на централен градски площад, междублокови пространства, улична мрежа, тротоари и улично осветление” и бе одобрена да получи средства за тяхното изпълнение в размер на 3 750 000 лв.

    Строителните работи, които ще се реализират в рамките на одобрения проект са следните: реконструкция на централен градски площад, благоустрояване на вътрешни квартални пространства, подмяна на тротоарната настилка в СОУ „Никола Й. Вапцаров” както и рехабилитация на улици с обща дължина 1 617 м.л.
    Реализирането на дейности от такъв мащаб е в пълно съответствие с отговорностите на Община Генерал Тошево като публична организация, в чиито ангажименти се включват всички мероприятия по благоустрояване на обществените места, включително подобряване състоянието на пътната инфраструктура. С осъществяването им по този проект се очаква  да се подобри цялостния облик на градската среда в Генерал Тошево, което безспорно ще допринесе за повишаване качеството на живот и ще създаде възможност за подобряване условията за придвижване и достъп до обществено значими сгради. Заедно с това, като приоритет в стратегическите цели на общината за 2014, при изпълнението на благоустройствените дейности по проекта, е заложено да бъдат открити и нови работни места, което допълнително ще оптимизира жизнената среда в града и района.
 


Сходни връзки

3 750 000 лв. за благоустрояване и заетост в Генерал Тошево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.94 секунди