изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 03:42 EET
ТРИ ПРОЕКТА НА ТЕРВЕЛ ОЧАКВАТ ОЦЕНКА    
НовиниПоследните проекти на община Тервел за вече изтеклия планов период поеха към своята оценка в началото не март. Те са по Програма за развитие на селските райони, подход ЛИДЕР и са три на брой, по общо две мерки на програмата.

Първият е за изграждане на Център за социални и общински услуги в сградата на сегашното кметство в село Поп Груево. Кандидатства се за средства, чрез които ще се преустрои сградата и в нея ще се оформят три зони: кабинет и манипулационна за личен лекар с чакалня и санитарен възел, трапезария с разливна и дневен център с отделен вход и център за общински услуги, също с отделен санитарен възел и вход. Освен строителните работи (направа на нова покривна конструкция, настилки, облицовки, мазилки, санитарни възли и съответните инсталации) се предвижда още да се доставят маси, столове, два компютъра и оборудване за разливно помещение. Стойността на безвъзмездната помощ, за която се кандидатства, е 163 000 лв. с ДДС. Общината трябва да съфинансира проекта в частта му за разходите по зоната за здравен пункт поради недопустимостта на този тип разходи по Програма за развитие на селските райони.
Вторият проект е за благоустрояване на малки паркови площи посредством поставяне на съоръжения за игра на деца, пейки и кошчета. Избрани са места в селата Коларци, Орляк и Каблешково, както и зелена площ в Тервел. Всички подбрани паркови зони са в съседство или в непосредствена близост до училища и детски градини. Целта е да се осигури възможност за занимания на децата на открито както през свободното им от училище време, така и под контрола на педагозите, докато малчуганите са на училище и детска градина. Инвестицията в доставка на детски кътове е 26 000 лв. с ДДС.
Най-нискобюджетният проект, който общината някога е правила, е на стойност само 9 960 лв. и е за доставка и монтаж на нови завеси за сцената на тервелското читалище. Завесите са 4 вида: гръб, софита, портал и твърд портал и трябва да са изработени от кадифе или сценичен велур с голяма плътност и съобразени с противопожарните изисквания.
Всички общински проекти, които се отнасят за изтеклия планов период, включително и сега внесените последни три проекта, трябва да бъдат завършени и отчетени до средата на юни 2015 година, каквито са изискванията на програмата. НДТ
    От започването на работа на МИГ-а през есента на 2012 г. до сега Община Тервел подготви и внесе 11 проекта по мерки 321 и 322. Три от тях вече се реализират. Останалите 8 са в различни етапи на оценка в Държавен Фонд "Земеделие" София.


 


Сходни връзки

ТРИ ПРОЕКТА НА ТЕРВЕЛ ОЧАКВАТ ОЦЕНКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.82 секунди