изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 04:46 EET
БАРОЗУ ПОСОЧИ КАВАРНА КАТО ПРИМЕР ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИТЕ    
Европейски съюз

Кметът на Каварна Цонко Цонев участва в Трета Европейска среща на високо равнище, посветена на интеграцията на ромите (European Roma Summit) в Брюксел. Та се проведе на 4 април, петък, в нея участваха национални и европейски политици и лидери, както и представители на гражданското общество.Сред участниците бяха председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, вицепрезидентът и комисар по правосъдието и човешките права Вивиан Рединг, комисарите на заетостта Андор, на образованието Василиу, президентът на Румъния Траян Бъсеску, заместник министър-председателят на България Зинаида Златанова, както и министри и държавни секретари от други девет държави—членки на ЕС.

Участниците представиха своите гледни точки, обсъдиха напредъка в интегрирането на ромите в цяла Европа и как в бъдеще да се работи по-успешно в тази насока.

В речта си председателят на Европейската Комисия Жозе Мануел Барозу посочи община Каварна като добър пример за интеграцията на малцинствата. От своя страна пък кметът Цонко Цонев представи опита си и накратко сподели резултатите, които общината е постигнала за 11 години.

В част от доклада на Европейската комисия за добрите практики е описано, че община Каварна е пример за инвестиране в интеграционни стратегии за местно развитие.

Община Каварна е инвестирала в инфраструктурно развитие, подобрен достъп на ромските деца до качествено ранно образование и грижа, здравно образование и сътрудничество с други градове и частни работодатели за промоциране заетост за ромите. Разнообразяването на ресурсите, системните мерки и силното политическо ангажиране на общинското ръководство допринесе за достигането на резултати в политиките (от подобрено качество на публичните услуги, подобрен достъп до училище, намаляване на смъртността и повишена заетост за ромите както в частния, така и в обществения сектор). Европейските структурни и инвестиционни фондове помогнаха също така за устойчивостта на резултатите чрез осигуряване на 3.1 млн. евро за инвестиции във физическата инфраструктура и в човешкия капитал. НДТ

 


Сходни връзки

БАРОЗУ ПОСОЧИ КАВАРНА КАТО ПРИМЕР ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди