изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-20 @ 22:01 EEST
КРИЗА Е: Ръководството на парк „Странджа” поръчало сайт за 400 000 лв.    
Новини София /КРОСС/ Ръководството на природен парк „Странджа" е предвидило колосалната сума от 320 000 лева без ДДС за „ремонт и разширяване" на електронния сайт на защитената местност, предупредиха от Национална асоциация „Българско Черноморие". Крайната сума с начисления данък ще нарасне до 384 000 лв, което еколозите определиха като недопустимо.

Сред останалите неща, които ще бъдат покрити със сумата, са „превод на страницата на английски език" и „изграждане на цялостна система за електронно представяне и подпомагане на дейности с хардуерно и софтуерно обезпечаване".
Последното включва закупуването на два мощни и извънредно скъпи сървъра, каквито по никакъв начин не са необходими нито за администрацията на парка, нито за поддръжката на нейния сайт.
В обществената поръчка е поставено изискване сървърите да имат видеоплатка с вушителните 400 ядра, каквито се използват за направата на специалните ефекти в холивудските суперпродукции, и които по никакъв начин не биха допринесли за по-качествената работата на сайта. Има изискване и за доставка на 10 таблета, снабдени със защита срещу удари, прах и вода.
Не по-малко смущаващи са изискванията към кандидатите, които имат право да участват в бездруго странния конкурс. Според обществената поръчка ръководителят на екипа, който ще изпълни проекта, трябва да е завършил специалност „Геодезически информационни системи", да притежава 7-годишен стаж по специалността и да има „завиден опит в работата със защитени територии".
От асоциация „Българско Черноморие" съобщиха, че са провели серия консултации с водещи вносители на компютърна техника, чиито представители са изразили мнение, че условията на обществената поръчка са дискриминационни и навеждат на мисълта за предизвестен победител от конкурса.
В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) вече е внесено искане за започване на разследване срещу ръководството на парка заради въпросната поръчка.
Целият проект за „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа" е на стойност 7 821 000 лв. без ДДС, като екипът и ръководителят на екипа, управляващи програмата, ще полуат 10% от цялата му стойност - 782 100 лв. без ДДС.
Природозащитниците заклеймиха разхищението на средства предвид факта, че в същото време историческият план за управление на парка, възложен на фондация „Биоразнообразие", продължава да бъде в състояние „изготвя се" в продължение на години, съобщава news.bg.

http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Ръководството на парк „Странджа” поръчало сайт за 400 000 лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди