изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 13:11 EET
ОТПУСКАТ 1 800 ЛЕВА НА 9 АБИТУРИЕНТИ В ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниНаред с кадровото обезпечаване на учебно-възпитателните дейности и осигуряването на съвременна и енергоефективна материална база, политиката, водена от Община Генерал Тошево в образователната сфера има и силно изразен социален ангажимент.

В тази връзка на последно проведеното заседание на Общинския съвет след постъпили предложения от директорите на СОУ „Никола Й. Вапцаров” и ПГЗ „Тодор Рачински” за подпомагане на абитуриенти сираци и полусираци, общинските съветници единодушно решиха да бъдат отпуснати 1 800 лв. на 9 завършващи ученици. По този начин всеки един от тях ще получи по 200 лв. еднократна финансова помощ, с която  дванадесетокласниците ще могат да посрещнат в по-сигурна среда своя абитуриентски бал и кандидат-студенската кампания. Младежите ще могат да получат гласуваните средства още тази седмица.
През последните години в добра практика се превърна  стимулирането и подпомагането на изявени деца и такива в нужда от община Генерал Тошево. С решения на местния парламент се осигуряват и стипендии за деца-лауреати на национални конкурси, студенти от общината, които се обучават в дефицитни за региона специалности, основно медицински и инженерни науки.
Образованието и грижата за подрастващите са сред приоритетите на кметския екип, залегнали в стратегията за развитие и управление на общината. В синхрон с дейностите по изпълнението им, всяка една подкрепа от социален характер на уязвими завършващи или учащи деца засвидетелства ролята на местната управа и общност в процеса на тяхното оптимално личностно и образователно развитие. НДТ


 


Сходни връзки

ОТПУСКАТ 1 800 ЛЕВА НА 9 АБИТУРИЕНТИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.46 секунди