изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 00:29 EET
ОТЛИЧИХА ОБЩИНА БАЛЧИК ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО НА КРАЙБРЕЖНАТА АЛЕЯ ОТ СЛЪНЦЕТО    
Новини

Почетна награда за инвестиране в производството на енергия от възобновяеми енергийни източници за собствени нужди и спестяване на въглероден диоксид бе връчена на Община Балчик от Ивайло Алексиев – изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Призът бе връчен по време на международната  конференция на тема „Предприятия за развитие на зелен туризъм”, организирана от Българската стопанска камара в курортния комплекс "Албена". Плакетът на GBE Factory /Предприятия за производство на зелена енергия/ се дава за усилията, които полага Община Балчик в намирането на алтернативни енергийни източници и реализирания проект за осветление на крайбрежната алея в Балчик.

Бранимир Ханджиев от Българска стопанска камара пожела осветлението със зелена енергия от крайбрежната улица на Балчик да продължи до Албена по Дамбата. Той съобщи, че По линия на трансграничното сътрудничество БСК е обсъдила възможността и с румънски партньори ще се реализира велопътека Балчик-Констанца.

Европейската комисия е отличила с плакети десет компании у нас. Три от плакетите са платинени, като единият е връчен за проекта за централата за биогаз „Момчил“ на   „Албена“ АД, която е собственик на дружеството „Перпетуум мобиле БГ“ .

Почетна награда днес бе връчена днес на община Балчик за реализирането на проекта за осветлението на крайбрежната алея с фотоволтаици. Целта й е да се стимулира използването на зелена енергия. Б. Ханджиев пожела осветлението със зелена енергия от крайбрежната улица на Балчик да продължи до Албена по Дамбата. Той съобщи, че По линия на трансграничното сътрудничество БСК е обсъдила възможността и с румънски партньори ще се реализира велопътека Балчик-Констанца. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА ОБЩИНА БАЛЧИК ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО НА КРАЙБРЕЖНАТА АЛЕЯ ОТ СЛЪНЦЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.01 секунди