изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 14:46 EET
ЕДНА ОТ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ИЗЛОЖБИ В СТРАНАТА ГОСТУВА НА ДОБРИЧ    
КултураДнес в Художествената галерия в Добрич ще се  открие регионалната изложба от четвъртото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика”. Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници.

Професионално жури  в състав Ганчо Карабаджаков, проф. Георги Чапкънов, Анри Кулев и Пламен Стефанов разгледаха повече от 120 творби на 60 автори. Съгласно регламента в конкурса участват художници от Добрич, Варна, Шумен, Разград и Силистра.
В раздела живопис наградата на Алианц България получава Стефка Георгиева за творбата „Колоездка“. С номинации за участие в заключителната Национална изложба-конкурс са отличени Йордан Кисьов, Георги Йорданов и Коста Дончев. Награда за графика се присъжда на Божидар Тонев за творбата „Реквием II“. С номинация за графика е Диана Стоилова. Награда за скулптура се присъжда на Альоша Кафеджийски за творбата „Вечерня“ . С номинация за скулптура са: Стелиян Стелиянов, Галина Станева, Христо Христов. Всички номинирани автори от регионалните изложби ще участват със свои произведения на финалната изложба на Конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика, която ще се проведе през октомври в София. Тогава, на отличените трима автори ще бъдат връчени и уникални статуетки, специално изработени от скулптора  Крум Дамянов.
„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика” е част от корпоративната стратегия на компанията с ясно очертани обществени и социални ангажименти. Инициативата стартира през 2008 г. и представлява преглед на българското изобразително изкуство. С нея се предоставят нови възможности българските художници да покажат пред публика свои творби и да се стимулират техните творчески импулси. В конкурса няма ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор.
Първите три издания на конкурса (2008-2012 г.) получиха изключително висока оценка и широк отзвук от страна на художници, медии и общественост. По мнение на изявени представители на творческите среди, този конкурс, единствен по рода си у нас, дава пространен преглед на българското изобразително изкуство и е едно от най-значимите културни събития на страната.
Изложбата ще продължи до 30 юни. НДТ
 


Сходни връзки

ЕДНА ОТ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ИЗЛОЖБИ В СТРАНАТА ГОСТУВА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.52 секунди