изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 05:29 EET
Младежки театрален фестивал през юни в Добрич и Албена    
КултураМеждународна фестивална програма „Приятели на България“ и Драматичен театър „Йордан Йовков“, гр. Добрич организират Международен театрален фестивал от 18 до 22 юни 2014 г.

14 детски и младежки тетрални формации ще се представят на сцените на Камерна зала на добричкия театър и Театър-вариете „Албена“.

Театралният маратон стартира на 18 юни, 15.00 ч. в ДТ „Йордан Йовков“  с участие на Младежка театрална трупа от гр. Сочи, студенти от Националната академия по изкуствата на Казахстан,  Музикален театър „Пъстра компания“ от Москва и Детски музикален театър от гр. Кемерово.

В същия час, на 20 юни предстоят постановки на Музикално студио “Славееви гласове” към русенското училище за европейски езици, Театралния състав “Аристофан” на Професионална гимназия  “К. Фотинов”, гр. Самоков“. Представянето на добричка сцена ще завърши с моноспектакъла “Неточка Незванова” по Достоевски на възпитаничката на Общински детски комплекс, гр. Варна - Георгия Кадоглу.

На 21 юни децата от Ресурсен център, гл. Ловеч ще поздравят учители от цяла България, участващи в практически семинар в Курортен комплекс „Албена“ с рецитал „Силата на ръката нежна“, по стихове на Блага Димитрова и Недялко Йорданов.

От 15.00 ч., в Театър – вариете „Албена“ гостите на фестивала и на комплекса могат да гледат  „Легенда за русалката и белия камък“ на Детски тетрален състав от гр. Бяла, с ръководител актрисата Таня Кожухарова, както и учениците от ОУ „Панайот Волов“, гр. Пловдив; ОУ „Неофит Рилски“, гр. Габрово; СОУ „Васил Кънчов“, гр. Враца. С „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков, една постановка на бургаския режисьор Румен Велев ще завърши вторият фестивален ден.

Организаторите ще връчат грамоти и плакети на най-добрите състави, по време на официална церемония на 22 юни 2014 г., 10. 00 ч. в Театър-вариете „Албена“. Представянето във фестивала се признава за участие на ръководителите в практическата част на седмото издание на конкурса за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности – категория „Театър“. С индивидуални грамоти и награден фонд от 1500 лв., осигурен от Цветан Иванов – управител на  Фестивална програма „Приятели на България“ ще бъдат отличени най-добрите театрални педагози.
Журито, председателствано от директора на ДТ „Йордан Йовков“ Иван Мандев ще присъди и специални награди за режисура и най-добри главни мъжка и женска роля.


 


Сходни връзки

Младежки театрален фестивал през юни в Добрич и Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.99 секунди