изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 09:15 EET
ЧЕТВЪРТИ ДЕН БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ    
Новини Постепенно ситуацията В Добрич се променя, но бедственото положение остава, съобщиха вчера от Кризисния щаб в Добрич.  Все още липсва ел. захранване в блоковете 49, 51, 53 и 55 на ЖК „Югоизток“, където има 420 абонати на Енерго Про.
019 011 005

3 екипа на Енерго Про работеха по трафопоста, захранващ блоковете, който е наводнен и  все още бе в тиня. След неговото въвеждане в действие ще продължи работата в късните часове по наводнените ел. табла в блоковете, увериха от общината. В останалите улици на квартал „Югоизток“ се работеше с доброволци в помощ на граждани по събиране и изнасяне на тинята и други отпадъци, както и с техника за изнасяне на увредена покъщнина. Възстановена е каловата станция на ул. ‚Дунав“, с което се подобри работата на канализационната мрежа в този район.  Възстановена е работата на Автогара Добрич от вчера.

В Зона „Север“ положението все още бе критично. Нивото на водата в дерето видимо бе спаднало само с 15.см. Оттокът е много бавен и изцяло затруднен поради силно оводнени  и заблатени местности по разлива му към изхода на града в посока село Врачанци. Съсредоточени са усилията за почистване на деветметрова шахта на калова станция „Свежест“, която е в тиня и вода. В съседство теренът представлява езеро с ниво на водата около 1 метър и по него започна изгребване на вода и земни маси и извозването им към други райони. Целта е минимизиране проблемите по въвеждане в действие на канализационната система.  В района се насочват непрекъснато доброволци и техника за събиране на наноси, покъщнина и всякакви отпадъци.  Екипите на Пожарна безопасност продължаваха да се отзовават на всички сигнали на граждани и фирми, като същевременно работеха на терен в координация с Общината.

Почистването на улиците в целия град бе съчетано с измиването им от коли на А. С. А България с цел дезинфекция на пострадалите територии.      

Община Добрич заяви, че търси помощ от фирми за осигуряване на фадроми, бордови камиони и самосвали. Чрез Междуведомствената комисия се търси съдействие за предоставяне на препарати против вредители – комари и гризачи. Ще се премине към дезакаризация на пострадалите райони и измиване с дезинфектанти. Осигурени са 2 тона белина, с които ще се пристъпи към  дезинфекция на улиците.

Осигурени са доброволци, регистрирани към Бюрото по труда, които се включват в почистването на кал и наноси в Градски парк „Свети Георги“ и ДКЦ II.  В публичните институции има доброволци и персонал, който работи за справяне със ситуацията. От Изпълнителната агенция за лекарствата ще бъдат уведомени за необходимост от лекарства. Община Добрич ще  апелира към личните лекари за издаване на нови рецептурни книжки, тъй като има граждани, на които документите са унищожени.  Община Добрич продължава да приема заявления за временно настаняване в общински жилища. Дирекция „Социално подпомагане“ продължава да обхожда пострадалите имоти за отпускане на еднократна финансова помощ.   НДТ

 


Сходни връзки

ЧЕТВЪРТИ ДЕН БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди