изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 05:12 EET
ТРИ СТАРЧЕСКИ ДОМА ТРЯБВА ДА СЕ ОТКРИЯТ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2015 Г.    
НовиниВ периода от 2011 до 2013 г. в област Добрич е закрит един сезонен дом за стари хора в Балчик и разкрит един в Тервелско. Предвижда се през 2015 г. да бъдат разкрити още три дома за стари хора - в общините Балчик, Генерал Тошево и Шабла. Това става ясно от мониторинговия доклад за социалните услуги в областта.

Според него, мрежата от социални услуги в семейна или близка до семейната среда, която е условие за подкрепа на уязвимите групи възрастни хора и хора с увреждания, не е развита достатъчно. Отчита се, че не са използвани възможностите за разкриване на центрове за настаняване от семеен тип за възрастни с умствена изостаналост, за възрастни с психични разстройства и защитени жилища за лица с психични разстройства по операция „Живот в общността”.
За самотните и бездомните, които са най-уязвимата група възрастни, не е разкрита държавно делегирана дейност на приют за възрастни. Мъжете от тази рискова група могат да ползват Центъра за временно настаняване в Добрич, финансиран от Фондация „Ръка за помощ”. За жените и семействата не е осигурена подкрепа на този етап. Вариант за тях е приютът при храм ”Света Троица” в Дот рич, където се настаняват предимно майки с деца и възрастни жени.
Социални услуги в дневни центрове и центрове за рехабилитация за възрастни с увреждания - физически, умствени и психични, се реализират в областния град Добрич и в Шабла. Все още не са разкрити планираните центрове в общините Генерал Тошево, Каварна и Крушари, Тервел, които биха осигурили минимален набор от социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания. НДТ


 


Сходни връзки

ТРИ СТАРЧЕСКИ ДОМА ТРЯБВА ДА СЕ ОТКРИЯТ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2015 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.74 секунди