изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-13 @ 18:46 EET
САМО ТРИ НАГРАДИ, НО С ПАРИЧНА ПРЕМИЯ, ЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ В ДОБРИЧ    
Новини

Проектът за правилник за присъждане на годишните награди „Добрич” в областта на културата и науката публикува на сайта си общината в Добрич. Той определя реда, условията и процедурата за присъждане на наградите. Предложения и становища по него могат да правят гражданите и институциите в срок от две седмици.Посочва се, че годишните награди в областта на културата и науката „Добрич” имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.

Наградите се учредяват и присъждат от Община Добрич. Предвижда се да се присъждат три награди - една колективна, една индивидуална награда и една награда за млад творец или учен на възраст до 35 години. Досега се присъждаха индивидуална и колективна награди в осем раздела, както и две специални награди – за спомоществователство и млад творец. Имаше и голяма награда, която бе с премия от 1000 лева.

Изрично е записано, че наградите са неделими и се присъждат приживе. Те се връчват на специална церемония по повод 1-и ноември – Ден на народните будители. Носителите им ще получат диплом и парична сума от 1500 лв. - за колективната награда, 1000 лв. - за индивидуалната награда, и 1000 лв. – награда за млад творец или учен. Присъждат се за постижения в периода от 1 септември на предходната година до 1 септември на годината на присъждане.

Предложенията за наградите се правят от културни, образователни и научни институти и организации, творчески звена, съюзи и синдикати, неправителствени организации и граждани в писмен вид с мотивировка до кмета в срок до 20 септември на всяка календарна година. Не се приемат самопредложения за номинации. Може да се прави само по едно предложение за трите награди.

Предложенията се разглеждат и оценяват от минимум петчленна комисия. Не може да бъде член на комисията лице, което е номинирано или е част от номиниран колектив и по някакъв начин е заинтересовано от избора на комисията. По преценка на комисията награди могат и да не се присъждат. Комисията може да присъжда допълнително грамоти за принос в науката и в духовното развитие на град Добрич по своя преценка. НДТ

 

 


Сходни връзки

САМО ТРИ НАГРАДИ, НО С ПАРИЧНА ПРЕМИЯ, ЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди