изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 04:48 EET
НОВИЯТ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР НА ДОБРИЧ Е ПЛАМЕН НИКОЛОВ    
Ред и сигурност

Висшият съдебен съвет избра с 17 гласа „за”, 2 ”против” и 2 ”въздържал се” Пламен Николов Николов за административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Добрич, съобщават оттам. Досега той беше заместник-окръжен прокурор. Другият кандидат Златко Велков Тодоров, който също е  зам.-административен ръководител на Окръжната прокуратура, е получи 4 гласа „за”, 10 „против” и 7 ”въздържал се”.Прокурор Пламен Николов има над 15 години юридически стаж, изцяло в системата на прокуратурата. Започва професионалната си кариера през 1999г. като прокурор в Районна прокуратура – гр. Добрич. В периода 11.06.2003г.-01.04.2007г. е заемал длъжността заместник административен ръководител на тази прокуратура. От 13.09.2012г. е заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Добрич.

Основни цели в бъдещата му дейност ще бъдат увеличаване ангажираността на наблюдаващите прокурори по разследването на възложените им досъдебни производства, особено по взетите на специален надзор; скъсяване сроковете на разследване; оптимизиране разпределението на натоварването на прокурорите с дейностите, необхванати от системата за случайно разпределение; подобряване организацията на работа в деловодството на Окръжна прокуратура – Добрич; оптимизиране натовареността на прокурорския помощник чрез възлагане на допълнителни задачи. Прокурор Николов планира организиране на съвместни срещи по актуални общи проблеми с прокурорите от Окръжните прокуратури във Варна, Шумен и Силистра и установяване на служебни контакти с Прокуратурата към Окръжния съд в гр. Констанца, Румъния. Като административен ръководител ще работи за подобряване на взаимодействието с ръководството на Областната дирекция на МВР-Добрич с цел повишаване разкриваемостта на корупционните и икономически престъпления.

В хода на изслушването пред ВСС му бяха зададени въпроси от Ясен Тодоров и Магдалена Лазарова относно натовареността на прокурорите и следователите, визията му за сформиране на управленски екип; персоналната му натовареност като заместник - административен ръководител и бъдещата му като окръжен прокурор .

Кандидатурата му бе подкрепена от Ясен Тодоров и Каролина Неделчева, поради откровеността му по въпроса за реалната натовареност на прокурорите от Окръжна прокуратура –Добрич и конкретиката в концепцията за бъдещата му работа като административен ръководител, посочва още висшият съдебен съвет.

Досегашният окръжен прокурор Милчо Каменски се пенсионира.  НДТ

 


Сходни връзки

НОВИЯТ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР НА ДОБРИЧ Е ПЛАМЕН НИКОЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди