изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 20:39 EET
КРЪГЛА МАСА „ПОДКРЕПЕНО ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ“    
ЗдравеКръгла маса „Подкрепено вземане на решение“ организира на 1 август фондация „Св. Николай Чудотворец“. Тя има за цел представяне на проект „Подкрепено вземане на решение“ на фондацията, който е финансиран от Българска асоциация за хора с интелектуални затруднения и „Bonté, charité, compassion“ (Франция).

Проектът стартира през май на 2014 година и има за цел да да се въведе практика на подкрепено вземане на решение за лица с интелектуални затруднения и да се гарантира възможността те да упражняват своята дееспособност.
Събитето ще се проведе в Регионална библиотека  „Дора Габе“ от 10 часа. Поканенени са представители на АСП, ДАЗД, Община Добрич, Община Крушари, Областна администрация Добрич, РДСП, ДСП, ръководители на социални услуги, неправителствени организации.
Проект „Подкрепено вземане на решение “ стартира в първата си час с обща стойност  5 000 лв. В рамките на проекта са наети общо 3 души, като преки  бенефициенти са 5 жени с интелектуални затруднения, поставени под запрещение.
Проектът се осъществява от Фондация „Св. Николай Чудотворец“. Фондацията е създадена през 1997г. и до момента участва активно във формирането, мониторинга и контрола на политиките, които имат отношение към хората с  интелектуални увреждания и техния живот на всички нива на централната и местна власт. Фондацията има над 20 проекта   за деца и младежи с интелектуални затруднения, техните семейства и специалистите работещи в социалната сфера. От 2004г. Фондация „Св. Николай Чудотворец“ е член на Българска асоциация за хора с интелектуални затруднения- БАЛИЗ. НДТ

БАЛИЗ е национална мрежа от родителски организации, която работи за достойния и независим живот на лицата с интелектуални затруднения и техните семейства. Тя е голяма, национално представена организация, която със своите действия отстоява колективния интерес на своите членове и функционира като платформа за развитие, проучване и споделяне на знания.


 


Сходни връзки

КРЪГЛА МАСА „ПОДКРЕПЕНО ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.17 секунди