изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 08:01 EET
17 НЕСЪОТВЕТСТВИЯ С НОРМИТЕ Е КОНСТАТИРАЛА РЗИ В УЧЕБНИТЕ РАЗПИСАНИЯТА    
ОбразованиеНова Наредба за здравните изисквания при изготвяне и спазване на седмичните учебни разписания, издадена от Министерството на здравеопазването, влиза в сила от 1 септември т. г., съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Добрич. Тя е 19 юни, обнародвана е в брой 54 на Държавен вестник от 1 юли.

Изискванията на наредбата трябва да бъдат взети под внимание от всички директори на учебните заведения в областта с оглед предстоящото изготвяне на седмичните учебни разписания за учебната 2014/ 2015 година. Във връзка с това е уведомен Регионалният инспекторат по образование в Добрич. С оглед ефективното прилагане на наредбата и правилното тълкуване на отделни текстове е изготвен информационен бюлетин, който е качен  на интернет–страницата на РЗИ в Добрич. В него са включени подробни указания на МЗ, които следва да бъдат взети под внимание от директорите на учебните заведения.
През учебната 2013/ 2014 година са оценени общо 192 седмични учебни разписания, представени от 83 училища в областта, като оценените паралелки са 925. Издадени са 17 отрицателни протокола за установени несъответствия със здравните норми. Изготвени са 17 предписания до директорите на съответните училища за отстраняването на констатирани несъответствия, с последващо представяне в РЗИ на коригирани седмични разписания, отговарящи на здравните изисквания.
При извършен насочен здравен контрол по повод жалба за неспазване на нормативно определения срок за представяне в РЗИ на променено седмично разписание на учебните занятия за II срок на учебната 2013/ 2014 година на едно учебно заведение в  Добрич спрямо директора са предприети административно-  наказателни мерки. НДТ


 


Сходни връзки

17 НЕСЪОТВЕТСТВИЯ С НОРМИТЕ Е КОНСТАТИРАЛА РЗИ В УЧЕБНИТЕ РАЗПИСАНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.15 секунди