изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-22 @ 17:58 EEST
„АЛБЕНА“ АД Е АКЦИЯ НА СЕДМИЦАТА    
ТуризъмЗа акцията на седмицата Investor.bg обяви акциите на „Албена“ АД.  На 13 август в София ще бъде презентацията на предлагането, което се очаква в близките седмици. За продажба ще бъдат предложени 304 570 акции, или 7,13% от капитала на Албена АД. Общата минимална цена е 14,9 млн. лв. Срокът на продажбата е 45 дни, като ако има непродадени акции, те ще останат притежание на община Балчик.
Албена / Albena Снимка: Йоанна Дукова Албена / Albena Снимка: Йоанна Дукова 0005

Началната дата на предлагането ще бъде оповестена допълнително. Методът на продажба е смесен закрит аукцион, чрез който бяха продадени дяловете от ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-Про и други дружества.
Проспектът за предлагането на акциите от „Албена“ АД беше потвърден от КФН през миналия месец и вече е обявен на страницата на общината. Средствата от продажбата ще се използват за подкрепа на общинския бюджет.
Последният отчет на „Албена“ АД е неконсолидиран за първото полугодие на 2014 г., но той не обхваща активния туристически сезон през юли и август. Продажбите се увеличават с 6% на годишна база до 15,7 млн. лв. Загубата намалява до 10,5 млн. лв. спрямо 11 млн. лв. година по-рано.
Консолидираните резултати за цялата 2013 г. показват ръст на продажбите с 5% на годишна база до 106 млн. лв., докато нетната печалба за групата намалява с 12% до 14,07 млн. лв.
Акциите на „Албена“ АД поскъпват с 3% за последните 12 месеца до 51,75 лв. за акция и 221 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,5 лв. за ценна книга. НДТ


 


Сходни връзки

„АЛБЕНА“ АД Е АКЦИЯ НА СЕДМИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди