изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 03:28 EET
За да успее да състави мнозинство ГЕРБ ще има нужда от 3 други партии, според проучване нa Агенция „Медиана”    
ПарламентСофия. Според проучването на Агенция „Медиана” създаването на двупартийна управляваща коалиция засега изглежда малко вероятно. Това стана ясно по време на пресконференция на Агенция „Медиана”, на която бяха представени обществено-политическите нагласи, предаде репортер на Агенция „Фокус”. За да успее да състави мнозинство, без ДПС и БСП, ГЕРБ ще има нужда не от още две, а от 3 други партии, с които да се коалира.

Според данните, ГЕРБ трудно ще достигнат дори до резултата си от изборите през 2013 г. (97 депутатски места). Към момента проучването показва, че съставянето на работещо правителство ще бъде тежко предизвикателство пред всички политически формации след изборите. От страна на попитаните хора се наблюдава песимизъм, политически негативизъм и отсъствието на „спасител”. При потенциалните избиратели на някои от политическите формации колебаещите достигат 40-50%. Скептицизъм се наблюдава и по отношение безпристрастността на служебното правителство. Едва 26 % от избирателите са на мнение, че само правителство от ГЕРБ и „Реформаторски блок” ще бъде безпристрастно и ще работи за честни избори. 82% от хората, които за заявили, че ще изберат ГЕРБ, са категорични в своя избор и 83% са на същото мнение за БСП. Голяма част от избирателите, които не искат да гласуват нито за ГЕРБ, нито за БСП, търсят изход в по-малките политически формации.
Лора ГОРОВСКА
http://www.focus-news.net

ГЕРБ води с 9,3 % пред основния и опонент БСП, според социологическото проучване на Агенция „Медиана”

3 Септември 2014 | 11:38 | Агенция "Фокус"
София. Към момента ГЕРБ води с 9,3 % пред основен опонент е БСП, като ГЕРБ ще има 200 000 гласа повече от БСП, сочат данните от социологическото проучване на Агенция „Медиана“, които бяха оповестени по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Има 8 партии, които имат шанс да преминат 4% бариера. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, „България без цензура”, Реформаторският блок, „Патриотичният фронт”. Други две партии, които са на прага, са ПП „АТАКА“ и коалиция АБВ. Една трета от избирателите все още не знаят за кого да гласуват. Според изследването 26,8 % от избирателите ще гласуват за ГЕРБ, 17,5% за БСП, на трето място се класира ДПС – с 9,2%, след нея се нареждат „България без цензура“ - 4,7%, „Реформаторски блок“ - 4,4 %, „Патриотичен фронт“ – 4,3%. Най-твърди са гласуващите за ПП „Атака“ и за ДПС. 23% от участниците в проучването не смятат да гласуват за която и да е политическа формация. Според 30% от 998-те души смятат, че би било добре, ако ГЕРБ се върне във властта, а 38% смятат, че това ще бъде катастрофално. Относно БСП 24 % смятат, че ще бъде добре, ако тя поеме властта отново, а 44 % мислят, че ще е катастрофално. 31% са посочили, че нито една партия от управлението не им допада. За 32 % от участниците в проучването е важно кой ще бъде управляващ, а 16 % изобщо не се интересуват.
Броят на анкетираните лица е 998 души с възрастова граница над 18 години, тоест граждани с изборни права. Методът, който е използван е face-to-face – интервю и е направена двустепенна гнездова извадка. Периодът, за който е проведено, е от 27 август до 1 септември 2014 година. Според проучването се наблюдава дълбок и засилващ се песимизъм по отношение на икономическото и социалното развитие на страната, така и за личните перспективи за избирателите. Една трета от избирателите очакват, че положението на страната ще се влошава, а 74 % смятат, че положението им е крайно тежко и ги очакват все по-лоши времена. Това е общото настроение на предсрочните парламентарни избори. Налице е цялостен политически негативизъм.
Лора ГОРОВСКА


"Сова Харис": При избори днес ГЕРБ с 43,2%, а БСП-31,4%

 


Сходни връзки

За да успее да състави мнозинство ГЕРБ ще има нужда от 3 други партии, според проучване нa Агенция „Медиана” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди