изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-24 @ 23:58 EEST
Спасители от Мизия ще бъдат удостоени с държавна награда    
Новини Двама доброволци и петима служители на МВР ще бъдат удостоени с държавна награда за участието си в спасителните и аварийно-възстановителните дейности при наводнението в Мизия в началото на м. август.

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде укази за награждаване с медал „За гражданска заслуга” – втора степен, на Пламен Пенев, Иван Иванов, Васил Петров, Петко Вишев и Драгомир Гайдев от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и на доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов за приноса и заслугите им за сигурността и обществения ред при участието им в спасителната операция в Мизия и околностите.
Владислав Димитров и Мирослав Маринов са сред първите, които на 2 август сутринта започват да помагат при изграждане и укрепване на дигите на р. Скът. Към 16 ч. Маринов прекъсва дигата извън града, за да го предпази от наводняване, при което водата се оттича в земеделските площи. С тежка техника двамата извършват евакуацията на над 300 човека и на имущество в първите часове в нощта на наводнението, като по този начин спасяват много човешки животи. Спасителната им дейност продължава непрекъснато до вечерта на 3 август.
Пламен Пенев е инструктор в сектор „Спасителна дейност” в Столичното управление „ПБЗН”. Той ръководи и участва в екип водолази при евакуиране на хора от града и координира работата на хидрофорните модули. Иван Иванов е командир на екип в група „Спасителна дейност” към ОУ „ПБЗН” – Велико Търново. В Мизия ръководи отводняването на 27 обекта, евакуира възрастни и трудноподвижни хора, както и животни, а с лодка доставя лекарства от наводнени къщи. Васил Петров е командир на екип в Районна служба „ПБЗН” към областното управление във Велико Търново. Участвал е в евакуирането на граждани и имущество и е ръководил отводняването на 18 обекта. Петко Вишев е командир на екип в Трета районна служба „ПБЗН” – Пловдив, Драгомир Гайдев – водач на специален автомобил в Четвърта районна служба „ПБЗН” – Пловдив. Участвали са активно в евакуирането на развалени хранителни продукти и трупно месо от къщи на ул. „Дафина Чергарска” и при отводняването на къщите по улицата.
Анастасия Николова

 


Сходни връзки

Спасители от Мизия ще бъдат удостоени с държавна награда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.61 секунди