изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 23:10 EET
Създадени са условия за увеличаване на капацитета на пристанище Бургас    
НовиниПравителството обяви част от пристанищното оборудване на терминал „Бургас изток – 2” за частна държавна собственост и даде съгласието си за неговия демонтаж и преместване. Технологичната система на т. нар. гумено-лентов транспортьор ще се съхранява от концесионера на порта за негова сметка и риск, като при необходимост ще може да бъде възстановена.

Демонтирането на системата се налага поради фалита на най-големия товародател – металургичният комбинат „Кремиковци”, заради когото е била планирана цялостната технологична схема на 31-во и 32-ро корабни места на пристанище Бургас. Поддържането й без максимална натовареност е икономически неефективно, тъй като води до намаляване на пропускателната способност, по-голям разход на електроенергия и до неизползваемост на най-дълбоководното в българските пристанища корабно място, както и на прилежащата му складова площ.
С решението на Министерския съвет държавата, като собственик на пристанищното оборудване, осигурява изпълнение на концесията и на инвестиционната програма на концесионера в съответствие с икономическата обстановка в страната.
С друго решение правителството учреди ограничено вещно право – право на прокарване, в полза на „Рила Газ“ ЕАД върху поземлени имоти – публична държавна собственост в землището на Сандански. Територията, необходима за изграждане на разпределителен газопровод за газифицирането на Сандански, е заета от води и водни обекти.
Анастасия Николова
 


Сходни връзки

Създадени са условия за увеличаване на капацитета на пристанище Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди