изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 12:38 EET
БЧК РАЗДАВА НЕПОЛУЧЕНИ ПОМОЩИ НА ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПОТОПА    
Новини125 семейства в Добрич още не са получили помощите си. Предстои да бъдат подпомогнати и 46 домакинства от община Добричка

От 8 до 12 септември семействата от Добрич, пострадали от наводнението на 19-20 юни, които са включени в списъците за финансова помощ от кампания на БЧК, но не са я получили, ще могат да получат средствата си. Това ще става от 10 до 15 часа в сградата на БЧК на ул. „Отец Паисий” № 19, стая №4, срещу лична карта или нотариално заверено пълномощно за конкретния случай, съобщиха от хуманитарната организация.
В този период ще могат да получат помощите си и 46 семейства от община Добричка, които също са одобрени за подпомагане от кампанията на БЧК. Досега в общината помощи не са изплащани, обясни директорът на ОС на БЧК д-р Артюн Еринозов. Въз основа на направените оценки на щетите от експертите на община Добричка и определените критерии, е решено да бъдат подпомогнати 46 семейства с общо 31 900 лева. Най-големи суми – по 1500 лева, ще получат осем семейства, които са загубили домовете си при потопа. По 800 лева ще получат семейства, които имат унищожена покъщнина и нужда от частичен ремонт, а тези, които трябва да бъдат подпомогнати само за частичен ремонт – по 300 лева. 
От одобрените за подпомагане в град Добрич 700 семейства, не са ги получили все още 125 домакинства. Причините за това са различни – едни са отсъствали от града, други са изтървали сроковете, някои не са били с установен адрес, при други е трябвало да се доуточнят щетите. Сред неполучилите помощите си до момента, има хора и от трите групи, разпределени по критериите, които получават съответно по 1600, по 625 лева и по  150 лева. Най-многобройни са тези, които имат да получават по 150 лева.
До момента от кампанията на БЧК за Добрич са отпуснати първоначално 449 000 лева и  допълнително 4 900 лева, а сега 31 900 лева за община Добричка.
Д-р Еринозов обясни, че има граждани, които са били изпратили жалби до националния съвет и са получили отговор, има и такива, които са изпратили благодарствени писма.
Ако все пак останат неполучени помощи, от ОС на БЧК ще информират Националния обществен съвет, който ще вземе решение какво да се прави със средствата, каза д-р Еринозов. НДТ


 


Сходни връзки

БЧК РАЗДАВА НЕПОЛУЧЕНИ ПОМОЩИ НА ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПОТОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди