изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 18:03 EET
Наредбата за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване    
НовиниПравителството измени Наредбата за условията и реда за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване, за да транспонира в националната нормативна уредба 24 делегирани директиви на Комисията. Те са свързани с освобождаване от ограничения за употреба на определени опасни вещества (олово, шествалентен хром, живак и кадмий) в някои материали и компоненти на електрическото и електронно оборудване.

Промените се правят поради отсъствие на подходящи заместители в тези материали и компоненти, в условията на адекватен контрол на рисковете за човешкото здраве и околната среда.
Направени бяха и промени в Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на околната среда и водите. Измененията са във връзка с отпадането на издаването на доброволни комплексни разрешителни със ЗИД на Закона за опазване на околната среда, изискванията на Регламент (ЕС) №782/2013 относно екомаркировката на ЕС и с приемането на наредбите по влезлия в сила на Закон за ограничаване изменението на климата.
Анастасия НИКОЛОВА

 


Сходни връзки

Наредбата за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди