изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-06-23 @ 11:21 EEST
РАЗШИРЕНИЕТО НА КЛУБ „БАКАРДИ” Е РАЗРЕШЕНО СЛЕД РЕШЕНИЕ НА ВАС    
Ред и сигурностВърховният административен съд излезе с решение по делото за разширението на клуб „Бакарди” в  Добрич. Делото е образувано по касационна жалба на Сдружение в обществена полза “Гражданско общество за Добрич” срещу решение на Административния съд от декември миналата година. С него е отхвърлена жалбата му против решението на Общинския съвет за разширяване на клуб “Бакарди”.

Производството пред Административен съд Добрич е образувано по две жалби - обща жалба от Сдружение в обществена полза “Гражданско общество за Добрич”, Борис Спасов, Веселин Влаев и Областния управител, и жалба на тогавашния областен управител Маргарита Новоселска.
Жалбите са срещу решение на Общинския съвет, с което в имота се обособяват два нови парцела - 4417 квадратни метра за литературния музей и 641 квадратни метра към близка двуетажна сграда на частно дружество.
От сдружение "Гражданско общество за Добрич" смятат, че така се създават пречки за възприятието на целия площад пред дома-паметник на Йордан Йовков - емблематична сграда в града.
ВАС счете за основателна и жалбата на областния управител д-р Маргарита Новоселска, след като с определение на местния съд бе оставена без разглеждане. Според областния управител, държавата е непосредствено засегната с предвижданите изменения на подробния устройствен план на терена пред литературния музей. В архива на областната администрация са установени актове за държавна собственост за част от терена.
Казусът се разглежда за втори път в Административния съд, след като Върховният административен съд разпореди да продължат съдопроизводствените действия по делата, заведени от гражданите и държавата, и те бяха обединени в едно.
По точка II от решението, Общинският съвет е възложил на кмета да извърши последващите действия, съгласно закона. С обжалваното в касационното производство съдебно решение, съдът е приел, че при издаването на решението на местния парламент не са допуснати нарушения, водещи до отмяната му, поради което е отхвърлил подадените срещу него жалби.
Решението е правилно, посочват от ВАС.
НДТ
 


Сходни връзки

РАЗШИРЕНИЕТО НА КЛУБ „БАКАРДИ” Е РАЗРЕШЕНО СЛЕД РЕШЕНИЕ НА ВАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди