изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-06-24 @ 00:18 EEST
ЯЗОВИР „ОДРИНЦИ“ СЕ СТОПАНИСВА ОТ „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ ЕАД    
Лов и риболов Язовир „Одринци“ се стопанисва от държавното дружество „Напиотелни системи“ ЕАД – клон „Черно море“, Варна, съобщшиха от областната администрация в отговор на запитване на наши читатели.


„Напоителни системи“ ЕАД е в структурата на МЗХ. Водоемът по данни на държавното дружество е бил отдаден под наем, на дружество „Кей енд Кей – Консулт“ ЕООД, Варна. Миналата година договорът за наем е изтекъл и до момента „Напоителни системи“ и дружеството подписват анекси месец за месец.
Язовир „Одринци“ е най-големият водоем на територията на област Добрич. Проектният обем на язовира е 24 млн. куб. метра, като в момента е пълен малко над една трета от общия си обем.
С цел поддържане оптимално ниво, язовирът постоянно се източва с 50 л в секунда. От ръководството на „Напоителни системи“ клон „Черно море“ – Варна, е взето решение да се поддържа обем не повече от 12 млн. кубични метра, за да се осигури 50 % свободен обем, т.е. половината от язовира да бъде празен. Ако водата доближи тази стойност, ще започне изпускане с по-голяма интензивност, за което съответно ще бъдат уведомени всички инстанции, както е изискването по Наредба – община, Областен управител, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Басейнова дирекция Плевен. НДТ
 


Сходни връзки

ЯЗОВИР „ОДРИНЦИ“ СЕ СТОПАНИСВА ОТ „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ ЕАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.52 секунди