изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-06-23 @ 11:19 EEST
За една година Комисията за конфискация е внесла в Окръжен съд - Добрич искове за над 1.5 млн. лева    
Ред и сигурностДевет граждански дела по Закона за отнемане на незаконно придобито имущество са образувани в Окръжен съд - Добрич през 2016 година. Сравнението с предходните две години, когато тези дела са били съответно 3 и 8, показва малко по-високо постъпление.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/е внесла в Окръжния съд 4 молби за налагане на обезпечителни мерки, които са били удовлетворени и 5 иска за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество на обща стойност над 1. 5 млн. лева, които са на различен етап на разглеждане.

В Окръжния съд са образувани дела за конфискация на имущество в полза на държавата срещу Е. М. от село Пчелино, общ. Добричка и А. А. от Добрич с цена на исковете съответно от 310 818 лева и 335 417 лева. Двамата имат условни присъди за изнудване, придружено с повреждане на имущество, което са извършили в съучастие помежду си. Деянието им попада в обхвата на престъпленията, при които Комисията има право да започне проверка на дадено имущество, ако има обосновано предположение, че то е незаконно придобито.

В Окръжния съд са внесени и искове за отнемане на имущество от двама добричлии, които имат условни присъди за укриване и неплащане на данъчни задължения в особено големи размери. Производствата се водят срещу А.П. и П.П. от Добрич, като исковете срещу тях са на стойност съответно 342 406 лева и  422 276 лева.

През 2016г. в Окръжния съд е постъпило и дело, образувано по мотивирано искане на КОНПИ срещу А. Ц. за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество на стойност 153 548 лева.

Процедурата за проверка на имуществото е започнала по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност въз основа на присъда за подкуп.

 Емилия Укова

 Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

За една година Комисията за конфискация е внесла в Окръжен съд - Добрич искове за над 1.5 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди