изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-06-20 @ 02:45 EEST
ОДОБРИХА ДВЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ТРАНСГРАНИЧНИ ПРОЕКТИ НА ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО    
Европейски съюз    На последното заседание на Комитета за наблюдение по програма „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020” два идейни проекта на Община Генерал Тошево получиха одобрение в рамките на пилотната фаза от кандидатстването. Първият е „Развитие на туристическия потенциал, опазване и популяризиране на общото наследство“. Водещ бенефициент е Община Генерал Тошево, а партньор  - Община Мурфатлар.

Основната цел е опазване, популяризиране и развитие на общото наследство, подобряване на функционалния статус на обекти свързани с културното природно и историческо наследство, чрез рехабилитация /модернизация и доставка на  модерно оборудване, създаване и развитие на малка културна инфраструктура.
    Вторият проект е "Споделеното наследство на Добруджа - иновации и приемственост". Той е насочен към защита, развитие и популяризиране на общото наследство в трансграничния регион чрез иновации и приемственост, в това число: доставка на специализирано оборудване, провеждане на кръгли маси, дигитализация на музейните експонати и др. Тук водещ бенефициент е Исторически музей – Генерал Тошево, като партньори са Дирекция за култура и спорт /археологически музей „Калатис“ – гр. Мангалия/ както и Исторически музей - Каварна.
    Община Генерал Тошево е сред пионерите в изпълнението на трансгранични проекти в първия програмен период 2007–2013. От старта на Програмата до момента Общината, заедно с румънските  партньори Негру Вода и Мурфатлар, е реализирала  проекти на обща стойност 7 892 182 евро. Съвместно с областен съвет Констанца и Община Крушари през предходния програмен период бе реализиран проект „Оборудване за спасяване на нашия живот”, чието финансиране бе в размер на 5 999 388 евро, от които 203 250 евро за Община Ген. Тошево. В момента Общинска администрация усилено работи по два проекта по програма „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020 година. Това са „Уча, образовам се, действам и чета в мрежа” и "Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода - Генерал Тошево", съответно на стойности - 132 150,62 лв. и 5 897 770 лв., само за Ген. Тошево. НДТ


 


Сходни връзки

ОДОБРИХА ДВЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ТРАНСГРАНИЧНИ ПРОЕКТИ НА ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди