изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-15 @ 15:53 EEST
ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИТЕ НА ЕЙ И ЕС БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕДОХА С 9.4% ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА 2017 Г. В СРАВНЕНИЕ С 2016 Г.    
Новини ВяЕЦ „Св. Никола“ и ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигуриха общо 2.78 милиона MWh електроенергия през първите 10 месеца на 2017 година


Електроцентралите на „ЕЙ И ЕС“ – България, произведоха 2.78 милиона MWh електроенергия за българския пазар от януари до октомври 2017 година. Това е с 9.4% повече спрямо същия период на миналата година.
„ЕЙ И ЕС“ е световен лидер в иновативните енергийни решения и най-големият инвеститор в българската енергетика след началото на прехода към пазарна икономика. През последните 8 години компанията изгради и оперира две от най-новите и модерни електроцентрали в страната -  ВяЕЦ „Св. Никола“ и ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово”.
„Ръстът в използването на нашите мощности през миналата година се дължи на добрата оперативна работа на екипа на „ЕЙ И ЕС“ и увеличеното търсене на електроенергия. Нашите съоръжения са сред най-новите и модерни в страната. Подобни съоръжения са от ключово значение за  задоволяване на нарастващото търсене на енергия, произведена по екологичен начин, и за осигуряване на гъвкавост при производството, което да балансира системата в реално време,“ заяви президентът на компанията Оливие Маркет.
От началото на 2017 година ВяЕЦ „Св. Никола“ произведе 282 776 MWh електроенергия, с 39 531 MWh повече от предходната година. Благодарение на работата на вятърния парк през този период бяха спестени 223 676 тона емисии CO2. За сравнение за абсорбирането на това количество CO2 биха били необходими 892 декара гори.
Ефективна е и работата на мониторинговата система на ВяЕЦ „Св. Никола“ по спиране на турбините в рискови за прелетните и зимуващите птици периоди. Вятърният парк следи за прелитащи птици чрез  комбинация от радарна система и обучени орнитолози. През 2017 година ВяЕЦ „Св. Никола“ е спирал работа за общо 86.17 часа, за да предотврати риск от сблъсък с птици.
Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 16 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 18 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда долара.
Ива СТЕФАНОВА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди