изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-22 @ 22:12 EEST
ГЕРБ ОСИГУРЯВА 1,5 МЛН. ЛЕВА ЗА НОВА КАНАЛИЗАЦИЯ И ВОДОПРОВОД В ОБРОЧИЩЕ    
Политика Проект за канализация и водоснабдяване на стойност близо 1,5 млн. лева ще се реализира в c. Оброчище, Балчишко. Това съобщиха на среща с жителите на селото народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. В нея участваха също общинският председателят и председател на Общинския съвет в Балчик Илиян Станоев и кметът на Оброчище Данаил Караджов, издигнат от ГЕРБ.


Проектът е одобрен от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и предстои да бъде финансиран. Той предвижда изграждане на канализация и водопровод по улиците „Средна гора”, „Черно море” и „Ропотамо”. Включва реконструкция на улични водопроводи и изграждане на нови сградни водопроводни отклонения към съответните имоти. Общата дължина на предвидения за реконструкция водопровод е 946,50 м, а на проектираната смесена канализация - 1 040,00 м. Касае двете най-големи улици в селото, където живеят около 300 души. Там се намират и три от блоковете – два от тях с по 30 апартамента и един - с 16. Общата стойност на проекта е 1 499 375,94 лв.
Жителите на Оброчище споделиха желанието си да се осигури автобусна връзка с Варна. Настояха по-скоро да бъде ремонтиран пътят Добрич-Албена, по който пътуват две трети от работещите в курорта. Има уверение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че пътят приоритетно ще бъде включен в програмата за ремонт още през следващата година, увери вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ.
ГЕРБ - Добрич
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.78 секунди