изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-26 @ 07:30 EEST
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА МЛАДИТЕ ФЕРМЕРИ НА АГРАРНАТА ГИМНАЗИЯ    
Образование Отборът на Професионална гимназия по аграрно стопанство - град Добрич спечели сребърен медал от Регионалния етап на Национално състезание „Млад фермер“. Състезанието се проведе от 29 до 31 март в ПГСС „Ангел Кънчев“ – гр. Русе и е регионален етап за Северна България на Националното състезание „Млад фермер“. В него участваха 29 отбора, които мериха сили в три направления: Механизация на селското стопанство; Растениевъдство; Животновъдство.


    За Направление Механизация на селското стопанство за ПГ по аграрно стопанство се състезава Мохамед Мюджелиб Неджиб – 11“в“ клас, професия „Фермер“ Състезанието се проведе в два модула: Електронен тест за водач категория „Ткт“ и Майсторско управление на колесен трактор. Златен медал, купа и грамота спечели момчето от Добрич.

    В Направление Растениевъдство се състезава Станимир Василев Димитров – 11“в“ клас, професия „Фермер“. Модулите, по които се състезава, са разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури и присаждане на лоза на маса с ножица Омега. Нашият ученик бе отличен със сребърен медал, грамота и купа.В Направление Животновъдство се състезава Ергин Ердинч Сали – 11“в“ клас, професия „Фермер“. Модулите бяха разпознаване на фуражи и фуражни добавки и хигиена на млекодобива и хуманно отношение към животните. Ученикът спечели трето място и бе отличен с грамота, купа и медал.
Ръководството и колективът на ПГ по аграрно стопанство гр. Добрич изказват благодарност на фирми ЕТ“ Пряспа – Светозар Киров“ и Пол Аграр Кампани – АД, с. Красен, които предоставиха базите и техниката си за подготовка на участниците.
 За пореден път учители и ученици показаха, че в ПГ по аграрно стопанство обучението е на ниво и че съществуват традиции в подготовката на участниците за състезанието.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди