изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-26 @ 08:20 EEST
ГИМНАЗИЯ „РАЙКО ЦОНЧЕВ“ - С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МОН    
Образование Миналата седмица в гимназия „Райко Цончев“ се проведе мониторинг от комисия по оценяването на училищата, включени в регистъра на иновативните училища в страната.


По време на посещението си комисията имаше възможност да наблюдава и участва в два открити урока. Първият бе бинарен урок на тема „Фразеологизмите в българския и английски език“, а втория - по предмета Етикет и ценности на тема „Концепция за социално значими личности“ с ученици от 8 и 9 клас.При проведения мониторинг по петнадесет критерия училището получи много висока оценка за идеята и свършената работа до момента. Комисията от МОН сподели, че иновацията се отличава със своята широкообхватност и задълбоченост. Иновативният екип в лицето на Драгомир Цукев и Маргарита Христова бе поздравен за проведените през настоящата учебна година бинарни уроци, изградено сътрудничество с външни организации и родители. Също така получи поздравления и за отличното екипното преподаване (team teaching), безупречната подготовка на учениците и сплотеността между ученици и учители по време на двата урока, които наблюдава.Припомняме, че смелата иновация на Гимназия „Райко Цончев“ стартира в началото на учебната година и се изразява в: обучаване на учениците според индивидуалните им потребности и ниво на знанията; широко прилагане на модерни и ефективни обучителни методи, работа по наддисциплинарни програми и въвеждане на нови предмети под общ бранд „Аз и другите“: Етикет и ценности, Ние и светът и Старт в кариерата. Иновацията благоприятства промяната на ролята на учителя от директен източник на информация към фасилитатор. Екипът на училището бере първите си плодове: ентусиазирани и успяващи ученици, удовлетворени родители, позитивни експертни оценки.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди