изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-24 @ 05:30 EEST
СРЕЩА „НАКЪДЕ ВЪРВИ ЕВРОПА“ С ЕВРОДЕПУТАТА ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ    
Европейски съюз На 13 април /петък/ 2018 г. в 18:00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич ще се проведе среща на евродепутата Петър Корумбашев с жители на Добрич и областта на тема: „Накъде върви Европа“.

 

Петър Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България. Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород.

По инициатива на Петър Курумбашев идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.

В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.


През март Петър Курумбашев получи наградата за евродепутат на годината в категория "Транспорт" по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards.

В Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП (ИТРЕ) в момента Петър Курумбашев работи по доклад на тема "Киберсигурност", като една от главните му "битки" в парламента е да има по-силна Европейска агенция за киберсигурност (ENISA) – с повече правомощия, повече служители, отговорности и т.н. Също така той бе докладчик и по ePrivacy - регламент за защитата на личните данни в интернет, като някои ключови негови предложения бяха приети с голямо мнозинство

Важни предложения на Курумбашев, целящи да бъде насърчено развитието на малкия и средния бизнес, бяха отразени и в стратегията за онлайн търговия.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди