изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-22 @ 03:07 EEST
ВЕЛОТУР „ЕВРОПА В МОЯ ДОБРИЧ 2018“    
Европейски съюз На 9 май 2018 г., на Деня на Европа, Областен информационен център - Добрич ще проведе Ден на отворените врати по проекти с европейско финансиране. Ще бъдат представени проекти, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., променили живота на жителите на град Добрич. Събитието е част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018“ и ще се проведе и във всички страни от Европейския съюз.

 Информационната кампания следва заключенията на Съвета „Как политиката на сближаване да стане по-ефективна, по-значима и по-видима за нашите граждани" и цели да насърчи гражданите да посетят или да отбележат финансираните от ЕС проекти. EUinmyRegion има за цел да насърчи гражданите да откриват проекти на ЕС близо до тях, като: отворят вратите на проекти, финансирани от ЕС, за гражданите; изберат най-добрите снимки и ги регистрират за участие във фотоконкурса на ЕК; напишат истории за проекти на ЕС и участват с тях в конкурса за блог.
    В деня на отворените врати ще се проведе Велотур „ЕВРОПА В МОЯ ДОБРИЧ 2018“, като с велосипеди ще се направи обиколка по обекти финансирани с европейски средства в град Добрич.
    Стартът на велосипедната обиколка е в 14:00 часа от сградата на Община град Добрич, където кметът на общината г-н Йордан Йорданов ще разкаже за проектите, които се изпълняват от общината. Участниците с велосипеди ще преминат през цялата централна градска част и ще посетят АЕМО "Стария Добрич" и Дом-паметник „Йордан Йовков“, както и ще се разходят в градски парк „Свети Георги“, чието пълно обновяване бе със средства по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013.
    Велотурът ще приключи Общински младежки център „Захари Стоянов“, където ще се проведе викторина с награди за всички участници.
    В събитието ще се включат младежките работници и младежи от Общинския младежки център „Захари Стоянов“ гр. Добрич, ученици от Финансово – стопанска гимназия „Васил Левски“ – училище посланик на Европейския парламент, както и екипа на Областен информационен център - Добрич.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.35 секунди