изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-24 @ 05:31 EEST
ОБУЧЕНИЕ ПО ТУРИЗЪМ ЗА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ    
ТуризъмОбучение по туризъм за безработни българи и румънци ще се проведе днес и утре в Добрич. Семинарът е част от проекта „Трансгранични центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по програма INTERREG V-А Румъния – България и се организира от Национален Туристически Клъстер „Българският пътеводител“. 


Семинарът, воден от преподавателите по туризъм проф. Соня Милева и проф. Мария Воденска, ще даде възможност на 20 участници от България и Румъния да обогатят знанията си в сферата на туризма и по този начин да получат по-добри възможности за намиране на работа и професионално развитие в сектора.

Мамая

Интензивната двудневна програма на обучението цели да предостави на участниците както солидно теоретично въведение в основите на туризма, така и възможността да приложат придобитите знания и умения в практически казус.
Проектът “Трансгранични центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство“ с акроним „SEM -Centres” е насочен към създаването на устойчива заетост и повишаване на квалификацията в българо-румънския трансграничен регион. SEM -Centres цели да противодейства на високите нива на безработица (около 10% за Румъния и 12% за България) и ниските нива на инвестиции и предприемачески дейности в региона. Проектът предвижда предоставянето на обучения, създаване на Центрове за устойчива заетост и виртуален Център, който съдържа богат набор от образователни материали и информация за възможностите за работа в областите на информационните технологии, селското стопанство и туризма.  
Партньори по проекта са Румънска асоциация Е (quilibrum) C.B.A.E.E; НТК „Българският пътеводител“; Регионален Агробизнес Център-Видин

Албена 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди