изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 02:37 EET
ДИРЕКТОРЪТ НА МБАЛ-ДОБРИЧ ИСКА ДА СЕ ПРОМЕНИ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ    
Здраве До момента има подадени две молби за подпомагане от общински фонд „Здраве” от две специализантки. Едната е от Центъра за психично здраве, а другата – от болницата. Това съобщи в студиото на МГ „Добруджа” изп. директор на болницата д-р Светозар Байчев. Във вторник се проведе четвърто заседание на Общинския фонд „Здраве”, на което бяха изслушани началниците на отделения в МБАЛ Добрич.

Разбрахме се, че вървим в правилна посока и желанието и на двете страни е да обединим усилия да се задържат младите специалисти, които имат желанието на работят при нас, заяви д-р Светозар Байчев. Той  посочи, че при него са постъпили молби и на други специализиращи лекари. Едната от тях е от Шумен и е специализант по нефрология, но тя разполага с жилище на свободен наем до болницата и не отговаря на критериите за подпомагане от фонд „Здраве”.
Директорът на болницата съобщи, че една от специализантките, работеща в отделението по кардиология, е пожелала да оттегли молбата за напускане.
В същото време завеждащата отделението д-р Щерева е категорична в желанието си да напусне. Обсъдени са вече варианти за това как ще се процедира след напускането й, каза д-р Байчев. Той съобщи, че в момента в болницата в пенсионна възраст работят 21 лекари и над 40 сестри и акушерки. Нуждата е с по около 10 души над тези бройки, посочи директорът на болницата. Има желание колеги от болници във Варна да бъдат назначени там, където имаме крещяща нужда -  в спешното отделение и в тези, където сме под минимума на щатното разписание – „Кардиология“, „Неонатология“, „Реанимация“ и „Патоанатомия“.
Основното, което на този етап  ограничава желанието на лекарите от други лечебни заведения, е  неподходящият имидж на нашето лечебното заведение. Усетих това от диалога, който водих с колегите от Варна, каза д-р Байчев. Затова и в разговори с началниците на отделения, се акцентира върху  промяна на начина на работа. Главното е промяна в отношението към пациентите, защото 80% от жалбите, които постъпват, са именно в тази посока, каза д-р Байчев.
Двата ултразвукови апарата, които са се развалили в рамките на един ден миналата седмица, вече са ремонтирани. Проблемът на този етап е решен, но тези апарати са стари и амортизирани и затова остава нуждата от замяната им с нови, каза още д-р Байчев, като подчерта, че е крещяща е нуждата и от нов скенер, защото със сегашния само за миналата година са направени над 4200 изследвания.
Д-р Байчев заяви, че до момента са осъществени контакти с ресорните зам.-кметове на общините Добрич и Добричка. До края на август ще подготвят своите искания, които ще бъдат изпратени до общините. Очакваме от тях ответни действия, заяви д-р Байчев, като уточни, че през годините помощ са получавали единствено от Община Добричка, информира Радио ДоБруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди