изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-16 @ 07:29 EEST
Направиха символично откриване на ремонтиран участък от пътя Добрич-Варна    
Новини
В центъра на село Стожер бе направено символично откриване на рехабилитираните 15,5 км от път II-29 Варна - Добрич. Те са част от ремонт по ОП „Региони в растеж“ на близо 30 км от второкласния път, които са разделени в два лота.


В лот 4 са рехабилитирани два участъка. Първият започва на 500 м след разклона за с. Любен Каравелово и завършва при отклонението за с. Новаково и с. Крумово, а вторият е в близост до разклона за с. Дебрене и е до отбивката за с. Стефаново. Трасето преминава през центъра на село Стожер.
Отсечките са с нова асфалтова настилка, маркировка и знаци. За доброто отводняване са направени нови облицовани окопи и дренажна система. Изградени са спирка при кръстовище за село Дебрене и две повдигнати пешеходни пътеки в Стожер. В основния ремонт на първите готови отсечки, включени в лот 4, са инвестирани над 8,5 млн. лв.
2.5 км между двете готови отсечки, които не са рехабилитирани, ще бъдат скоро подобрени. Строителните работи на останалите 14 км от пътя между Добрич и Кардам (вкл. околовръстното шосе), част от лот 5, продължават и се очаква да завършат през ноември.
 
На откриването на участъка от пътя бе направен водосвет. Присъстваха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, народният представител Пламен Манушев, областният управител на Добрич Красимир Кирилов, кметовете на Добрич и Добричка община, представители на строителя и надзора.
„Второкласният път II-29 е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и е основна транспортна комуникация между Варна и Добрич. Пътят е важен за икономиката и туризма на региона“, подчерта инж. Глосов.

Той призова шофьорите да карат разумно, защото много често, след като пътят се ремонтира, се увеличават и пътните инциденти заради карането със скорост много по-висока от разрешената. Инж. Глосов съобщи, че продължава ремонтът  на 9 км от път  II-71 Добрич - Албена.

Паралелно с ремонта на пътя Добрич-Варна, община Добричка реализира и свой проект за смяна на 1800 метра водопровод по цялата дължина на главната улица на Стожер, припомни кметът Тошко Петков.

Стойността на проекта е 324 000 лева, от които 300 000 от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), а 24 000 – от бюджета на общината. Направени са 116 отклонения – домови и към улиците, по които има водопроводи, както и 12 противопожарни хидранта по целия маршрут.
https://dariknews.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.89 секунди