изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-20 @ 10:20 EEST
КАК СЕ СТИГА ОТ БАЛЧИК ДО ВАРНА С АВТОБУС?    
Новини
Директната линия от автогара Балчик към Варна е спряна от тази седмица. Разчита се на преминаващи микробуси от Шабла или Каварна до избор на нов превозвач. Припомням, че досегашните се отказаха, защото работят на загуба. Часовете на преминаващите маршрутки са в 7,44 ч., 10,00 ч., 11,04 ч., 13,14 ч., 17,20 ч., 18,10 ч. Подробности са поместени на сайта avtogarabalchik.info.


 В началото на месеца се състоя церемония по откриване на новата автогара в горната част на Балчик, но тя все още не е действаща, тъй като се очаква официалното разрешение от компетентните органи. Докато това се случи, остава да функционира старата, в центъра, съобщи Радио Варна.
Както е известно, релефът на Балчик е по-особен. В социалната мрежа фейсбук има вълна от недоволни и доволни, градът се раздели на долна и горна част. Изразени са опасения, че пътниците ще бъдат обслужвани от т.нар. копърки, както и че туристите ще бъдат затруднени да посетят Двореца или крайбрежната зона. В ниската част на града няма подходящ терен за автогара, коментира кметът на Балчик Николай Ангелов, посочвайки, че повечето ползватели на този вид транспорт живеят в квартала, където се разкрива новата. Той припомни, че преди години Общинският съвет е отказал да придобие собствеността върху търговско дружество, осъществяващо пътническите превози. Тогава сградата става частна. Общината я стопанисва пет години като автогара поради липса на желаещи, след което се появява частен оператор, който предлага изместването и. Общината е обявила покана за избор на превозвач по линията Балчик - Варна, тъй като изпълнителят е изпратил анекс за прекратяване на договора.  Кметът изрази надежда, че ще се появи друга фирма и ако се наложи, ще се промени транспортната схема, за да има редовна автобусна линия до морската столица. Когато новата бусстанция се задейства, за жителите в приморски Балчик ще бъдат предложени автобусите за Добрич да спират на спирката срещу сегашната автогара, а варненските – на спирка болницата. 


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.57 секунди