изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 11:04 EET
ДВА РЕСТОРАНТА И МАГАЗИН ЗА ПРОМИШЛЕНИ СТОКИ ЗАПЕЧАТВА НАП ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
НовиниОт началото на месец юли екипи на Главна дирекция „Фискален контрол“ започнаха масирани проверки на обекти по Северното Черноморие. Предмет на контрол са  отчитането на действителните приходи чрез издаване на фискален бон от въведените фискални устройства. Нарушенията се установяват от фискалните агенти  чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обекта.

Установените при проверките обороти от продажби  се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. При наличие на сериозни отклонения ще се възлага извършване на ревизия. Те ще бъдат насочени не само към дружествата, но и към техните собственици, които ще бъдат проверявани и за съответствие между доходи и имущество.
Засиленият целогодишен контрол през последните години, постоянните срещи и партньорските отношения с работещите в туристическия бранш и съвместната работа с местната власт, доведе до значително увеличение на търговците по Северното Черноморие, спазващи доброволно данъчните и осигурителни закони, отчитат от НАП Варна.
През първата седмица на юли варненските инспектори, подкрепени от колеги от вътрешността на страната, са проверили 175 търговски обекта по Северното Черноморие. В тринадесет от проверените обекта е установена разлика в касовата наличност, за което на търговците са съставени актове за административно нарушение. В други три обекта, проверени по метода на „таен клиент“, на данъчните не са издадени касови бележки за закупените стоки и услуги. За това нарушение магазин за промишлени стоки в Каварна, крайморски ресторант в с. Тюленово и китайски ресторант във Варна ще бъдат запечатани за срок до 30 дни. Под постоянно физическо наблюдение са поставени 10 високооборотни ресторанта и дискотеки в Златни пясъци и Варна, за да се установи отчитат ли реално оборотите си.
От НАП Варна напомнят, че за обектите, в които се установят нарушения, свързани с неспазване реда и начина за издаване на съответен документи за продажба, няма въведен в експлоатация или регистрация в НАП фискално устройство или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, както и в случаите на нарушения при ежедневното отчитане на оборотите от продажби ще бъде прилагана и принудителната административна мярка – запечатване на обект за срок до един месец, независимо от предвидените глоби  или имуществени санкции.
Проверки за неиздаване на касови бележки варненските данъчни извършват и по сигнали на граждани, на които е отказано да им бъдат издадени такива при закупените от тях стоки и услуги. Сигнали за неиздадени касови бележки гостите на Варна и Северното Черноморие могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected] . 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.61 секунди