изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-01-18 @ 10:09 EET
ВЯЕЦ „СВЕТИ НИКОЛА“ Е ГОТОВА ДА ПОСРЕЩНЕ ЗИМУВАЩИТЕ ГЪСКИ    
ЕкологияПрез 2017 година Ветроенергиен парк „Св. Никола“ е активирал системата за спиране на турбини за предотвратяване на риск от сблъсък с птици за общо 86 часа
 
прочети повече (292 думи)
Oбръщение на кмета на община Генерал Тошево относно предстоящия на 17 декември референдум    
Екология Уважаеми жители на община Генерал Тошево,
Нашият глас е най-силния законов инструмент, с който можем да определяме посоката на развитие на мястото, където живеем. Конституцията ни гарантира това право и затова в неделя ние, жителите на общината, ще решим дали сме против добива на газ на наша територия.
 
прочети повече (72 думи)
ФЕКАЛИИ ОТ КОРАБ СА ЗАМЪРСИЛИ ПРИСТАНИЩЕ БАЛЧИК    
ЕкологияНай-вероятен източник на замърсяването на пристанище Балчик на 24 ноември са битово-фекални води от плавателен съд и дейности по пребластиране на корпуса му с противообрастващи препарати. Това съобщават от Басейнова дирекция – Варна. Морска администрация е информирана на резултатите и за предприемане на действия по компетентност.
 
прочети повече (169 думи)
ОБЩИНА ДОБРИЧ ЩЕ ИЗРАЗХОДВА НАД 9 509 000 ЛЕВА ЗА ЧИСТОТАТА ДОГОДИНА    
Екология Община Добрич ще изразходва за дейностите по чистотата догодина над 9 509 000 лева, съобщава кореспондентът на БТА в Добрич Юблия Христова. Общият финансов ресурс през 2015-а, когато е въведено в експлоатация новото регионално депо, достига 8 552 000 лева, сравняват от кметската управа.
 
прочети повече (146 думи)
РАЗХОДИТЕ НА ОБЩИНА БАЛЧИК ЗА ЧИСТОТА ДОГОДИНА ЩЕ НАДХВЪРЛЯТ 4 474 000 ЛЕВА    
Екология Община Балчик планира през 2018 година разходите за чистота да надхвърлят 4 474 000 лева. Предстои общинският съвет да обсъди предложената план-сметка от кмета Николай Ангелов.
 
прочети повече (119 думи)
Бернската конвенция ще продължи да следи казусите Кресна и Калиакра    
Екология Наблюдението на развитието на казусите Кресна и Калиакра остава и занапред, а България се задължава да докладва равитието на случаите, заради реален риск от нарушаване на изискванията за опазване на биоразнообразието там. Това е решението от преди ден на членовете на Бернската конвенция - договореност между европейските държави-членки на Съветана Европа за опазване на дивата европейска флора и фауна. За решението съобщават няколко природозащитни организации от коалиция "За да остане природа в България".
 
прочети повече (451 думи)
СТАРИТЕ БАТЕРИИ И ЕЛЕКТРОНИКА – ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ    
Екология В община Тервел се проведе кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори.
 
прочети повече (40 думи) Коментар
Коментари (0)
РИОСВ СЕЗИРА ОБЩИНА КАВАРНА ЗА ДЕЙНОСТИ В ЗАЩИТЕНА ЗОНА „КОМПЛЕКС КАЛИАКРА”    
ЕкологияДве проверки направиха служители на РИОСВ във връзка със сигнали за дейности в защитена зона „Комплекс Калиакра” и
унищожаване на природно местообитание 62СО* „Понто - сарматски степи“.
 
прочети повече (54 думи) Коментар
Коментари (0)
СЪВМЕСТНА ПРОВЕРКА ПО СИГНАЛ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВОДИТЕ НА ПРИСТАНИЩЕ БАЛЧИК    
Екология Eксперти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), РИОСВ - Варна, Морска администрация и Регионалната лаборатория при Изпълнителната агенция по околна среда провериха оранжево петно в акваторията на Пристанище Балчик. Проверката беше извършена по сигнал, получен на „зеления“ телефон на БДЧР.
 
прочети повече (87 думи) Коментар
Коментари (0)
ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ В ГРАД ТЕРВЕЛ – НА „ФИНАЛНАТА ПРАВА“    
Екология В края на настоящата година трябва да приключи реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води в Тервел. Направеното до момента и онова, което предстои, ще бъдат тема на обсъждане на предстоящата сесия на Общинския съвет в добруджанската община на 29-и този месец.
 
прочети повече (192 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди