изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-20 @ 03:18 EEST
ДА ПОСАДИМ ЗАЕДНО ДЪРВО    
Екология
Регионална библиотека „Дора Габе”, учениците от III г клас на СУ „Димитър Талев” и родители се включиха в Световния  ден на чистенето - 15 септември.
 
прочети повече (163 думи)
СТОПАНИСВАНЕ И ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА ДЪБОВИТЕ ГОРИ    
Екология Темата за стопанисването и възобновяването на дъбовите гори е една от най-актуалните не само за Североизточна България, но и за цялата страна. С цел „Изследване и демонстриране на лесовъдския ефект от провеждане на различни видове сечи в екологичен, икономически и социален аспект, успоредно с отчитане на промените в останалите екосистемни услуги” на територията на ДГС-Генерал Тошево, е обособен Демонстрационен учебен обект с площ 2100.4 ха, от която залесената е 2013.3 хектара.
 
прочети повече (197 думи)
Резерват "Калиакра" нараства с нови седем имота    
Екология Министерството на околната среда и водите стартира процедура за увеличаване на площта на резерват „Калиакра”, който се намира в землищата на селата Българево и Свети Никола, община Каварна, съобщиха от общинската управа. 
 
прочети повече (183 думи)
Регионална Библиотека „Дора Габе” предлага специализирана литература по екопроект    
ЕкологияРегионална Библиотека „Дора Габе” предоставя книги, свързани с екопроект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”.  Проектните дейности ще продължат до 19 октомври 2018 г.
 
прочети повече (83 думи)
С МНОГО ЕМОЦИИ ПРИКЛЮЧИ ПРОГРАМА „ЕКО ЛЯТО“ 2018, РЕАЛИЗИРАНА ОТ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР-ДОБРИЧ    
ЕкологияВ програмата се включиха 80 участника - деца и младежи, които имаха възможността да обогатят своите знания за опазването на природата, запознаха се с правата на детето посредством игрови методи, участваха в поредица от приключения, като велопоход, конна езда, посещение на кино, басейн, пикник, ориентиране в Градски парк. Забавляваха се с „игрите на баба и дядо“, отпразнуваха и деня на шоколада.
 
прочети повече (143 думи)
ДЕЦА РАЗПРОСТРАНЯВАТ „9 ЗЕЛЕНИ ИДЕИ“    
Екология Наред с участието в разнообразните и интересни клубни занимания, децата от Летен детски клуб „Играй и учи” на Регионална библиотека „Дора Габе” се включиха в дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”.
 
прочети повече (146 думи)
"ИЗЧИСТИ СИ БОКЛУКА! С ОБИЧ МАЙКАТА ЗЕМЯ"    
Екология
СК "Вълк"- Добрич, СКК "Нуките"-Добрич и КК "Никон България" стартират кампания по почистване в района на бивше СОУ "Дора Габе" под надслов "Изчисти си боклука! С обич Майката Земя". Почистването се проведе в събота. В кампанията бяха поканени всички граждани, симпатизиращи на идеята, обществени личности, журналисти, спортни клубове и др.
 
прочети повече (213 думи)
Отровиха Черно море, управляващите мълчат    
Екология Авария доведе до изпускане на хидравлична течност около Каварна и Калиакра, съобщава Дневник. Според изданието подводната инсталация на платформа Галата, която добива газ от находищата в Черно море, е аварирала на 30 януари т.г.
 
прочети повече (276 думи)
„ЕКО ЛЯТО“ В СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РИБОЛОВА    
Екология
Вчера  децата от „Еко лято“ при Младежки център – Добрич отбелязаха  Световният ден на риболова на язовир „Ген. Киселово“. Детското любопитство бе предизвикано от разказите на специалните им  гости. Пламен Спасов - представител на „Напоителни системи“ разказа за нуждата от язовирите, за тяхното стопанисване и правилно използване, а Атанас Чолаков  от Изпълнителната агенция по рибарство в Добрич запозна децата с правилата за риболова,  опазване чистотата на водоемите за популацията и съхраняването на рибното разнообразие.
 
прочети повече (34 думи)
БРОЯТ ДЕЛФИНИТЕ ОТ РЕЗОВО ДО ДУРАНКУЛАК    
Екология От началото на месеца в рамките на седмица (до 8 юни) екип еколози и доброволци от сдружение „Зелени Балкани“ обследва китоподобни в 12-милната зона от Резово до Дуранкулак. Те изпълняват проект „Проучване на китоподобни в Български териториални води"“, финансиран от швейцарска организация, съобщава кореспондентът на Радио Варна в Балчик Албена Иванова.
 
прочети повече (298 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 5.60 секунди