изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-03-23 @ 01:25 EET
ЗА БЕДСТВАЩА ПТИЦА ПОДАВАЙТЕ СИГНАЛ ДО РИОСВ, ГОРСКИТЕ СТОПАНСТВА ИЛИ ОБЩИНАТА    
Екология Във връзка с намирането на бедстващи птици от вида Бял щъркел МОСВ съветва гражданите, намерили птица в безпомощно състояние в населените места или около тях, да потърсят помощ на „зеления“ телефон на съответната Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ), да сигнализират в горските стопанства или в съответната община.
 
прочети повече (151 думи)
ПЪРВА КОПКА НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ    
ЕкологияПърва копка на Пречиствателна станция за отпадъчни води - град Добрич,  по проект „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – Фаза 1“, ще бъде направена на 21 март от 13.00 часа на територията на ПСОВ.
 
прочети повече (57 думи)
БУХАЛИ ЖИВЕЯТ В ДВОРА НА СУ „П.Р.СЛАВЕЙКОВ”    
Екология Голямо семейство бухали прекарва дните си върху висок бор в двора на СУ „П.Р.Славейков”.  „Бухалите са тук вече втора година. Първата година бяха само два, сега явно са се размножили”, обяснява Красимира Христова, преподавател по биология. Кабинетът се намира на втория етаж и от прозорците му най-добре се вижда разположението на птиците. Според едни от децата, броят на птиците е пет, други пък твърдят, че са преброили седем. Любопитното е, че бухалите винаги са обърнати към класните стаи, а не към улицата.
 
прочети повече (145 думи)
АКО НЕ СЕ НАПРАВИ НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА КАСТРАЦИЯ, ПРОБЛЕМЪТ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗРАСТВА    
Екология Според данни на Община Добрич, до настоящия момент не е провеждано стандартно преброяване на бездомните кучета чрез действаща методика. Според  осъществявания  контрол от служители на Общинския приют за безстопанствени животни /ОПБЖ/ при Община град Добрич и инспектор „Опазване на околната среда“, на територията на Община град Добрич пребивават около 3000 броя кучета. Цифрата 3 000 е ориентировъчна, посочват от кметството. В тази цифра не влизат кучетата, трайно пребиваващи в приютите.
 
прочети повече (238 думи)
НОВИ ГОРИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Екология Над 650 декара ще бъдат залесени през тази година в горските и ловни стопанства на Североизточното държавно предприятие. Ще бъдат засадени 300 000 дребноразмерни фиданки и 9 000 тополи. Фиданките са произведени в горските разсадници на предприятието.
 
прочети повече (165 думи)
ЗАДУШЕНИТЕ КРАВИ КРАЙ СЛАВЕЕВО ОТИВАТ В ЕКАРИСАЖА ВЪВ ВАРНА    
ЕкологияОбластната епизоотична комисия проведе извънредно заседание за решаване на казуса с горялата кравеферма в с. Славеево, в ранните часове на 04.02. Заповедта за свикване на комисията бе издадена от Областния управител Красимир Кирилов.
Заседанието бе председателствано от Кр. Кирилов, като освен членовете на комисията, на него присъстваха и представители на други институции, които биха имали отношение по казуса. Кр. Кирилов покани на срещата да присъства и собственикът на животновъдния обект Божидар Минчев.
 
прочети повече (415 думи)
В УНИВЕРСИТЕТСКАТА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА В БАЛЧИК СА СЪБРАНИ СЕМЕНА ОТ 230 РАСТИТЕЛНИ ВИДОВЕ ЗА СВЕТОВЕН ОБМЕН    
Екология В Университетската ботаническа градина в Балчик са събрани семена от 230 растителни видове за световния научен обмен през новата година, съобщи на кореспондента на БТА в Добрич Юлия Христова ръководителят на градината Валя Машкарова. По думите й обявеният вече INDEX SEMINUM за 2018-а на ботаническите градини на Софийския университет "Свети Климент Охридски" е част от ангажимента им по
 
прочети повече (184 думи)
УЧЕНИЦИ ПОСЕТИХА ЗЕЛЕНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР В ШАБЛА    
ЕкологияПо повод Световния ден на влажните зони - 2 февруари, ученици от клуб „Млад природолюбител“ към Общински детски комплекс - Шабла, участваха в открит урок с експерти от РИОСВ - Варна и БДЧР. Домакин на инициативата бе Зеленият образователен център в Шабла. Децата се включиха в тематични игри и показаха познания за животинския и растителния свят в района на Дуранкулашко и Шабленско езеро.
 
прочети повече (87 думи)
ВЯЕЦ „СВЕТИ НИКОЛА“ Е ГОТОВА ДА ПОСРЕЩНЕ ЗИМУВАЩИТЕ ГЪСКИ    
ЕкологияПрез 2017 година Ветроенергиен парк „Св. Никола“ е активирал системата за спиране на турбини за предотвратяване на риск от сблъсък с птици за общо 86 часа
 
прочети повече (292 думи)
Oбръщение на кмета на община Генерал Тошево относно предстоящия на 17 декември референдум    
Екология Уважаеми жители на община Генерал Тошево,
Нашият глас е най-силния законов инструмент, с който можем да определяме посоката на развитие на мястото, където живеем. Конституцията ни гарантира това право и затова в неделя ние, жителите на общината, ще решим дали сме против добива на газ на наша територия.
 
прочети повече (72 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди