изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-05-20 @ 22:43 EEST
ЕКОЛОГИЧНО ВЪЗПИТАНИЕ НА ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СПАСОВО    
Екология Проект на Детска градина Спасово към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) от националната кампания „За чиста околна среда – 2018 г.“ бе одобрен и класиран за финансиране.
 
прочети повече (194 думи)
ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТ ДОБРИЧ - С ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТИ ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА    
ЕкологияСУ „Св. Климент Охридски“, ДГ №23 „Звездица“ и ДГ №10 „Слънчице“ получават финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за реализация на проекти с екологична насоченост. Проектите са номинирани в Националния конкурс на Предприятието „За чиста околна среда“ за 2018 г.
 
прочети повече (370 думи)
4 ЕКО-ПРОЕКТА ПОЛУЧАВАТ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ПУДООС    
ЕкологияОбщина Добрич, СУ „Св. Климент Охридски“, ДГ №23 „Звездица“ и ДГ №10 „Слънчице“ получават финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Проектите са с екологична насоченост и се финансират в рамките на Националната кампания на ПУДООС „Чиста околна среда“ за 2018 г.
 
прочети повече (223 думи)
„СВЯТ БЕЗ ЗАМЪРСЯВАНЕ С ПЛАСТМАСИ“    
ЕкологияНа 22 април се отбелязва  Международният ден на Земята. Първото честване се организира през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година.
 
прочети повече (174 думи)
УЧЕНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В КАМПАНИЯТА „ДА СЪТВОРИМ ГОРА“    
Екология По повод международния ден на Земята – 22 април, община Шабла организира кампания „Да сътворим гора“. Инициативата е продължение на вече подетата през 2017 година, когато върху площ от 6 дка бяха засадени над 600 дръвчета. Теренът, определен за залесяване се намира в близост до Шабленския фар, вляво от пътя.
 
прочети повече (117 думи)
ОБЩИНА ШАБЛА УКРЕПВА БРЕГА С 2 МЛН ЛЕВА ОТ МРРБ    
Екология МРРБ одобри искането на община Шабла за финансиране брегоукрепителни мероприятия на част от крайбрежната ивица.  Средствата в размер на 2 061 900 лв се насочват към следните обекти:
 
прочети повече (161 думи)
ЕКИПЪТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВИ ЗА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА    
Екология  Ежегодно първата пълна седмица на месец април се чества като Седмица на гората. Тази година отбелязването на Седмицата на гората е в периода 2 - 8 април, като това е и времето, в което се извършват активни залесителни мероприятия.
    По традиция и тази година екипът на Областна администрация ще се включи активно и ще извърши залесителни мероприятия в горски парк „Дъбовете“ край Добрич, със съдействието на служители на Държавно горско стопанство /ДГС/ Добрич.
 
прочети повече (324 думи)
ЗА БЕДСТВАЩА ПТИЦА ПОДАВАЙТЕ СИГНАЛ ДО РИОСВ, ГОРСКИТЕ СТОПАНСТВА ИЛИ ОБЩИНАТА    
Екология Във връзка с намирането на бедстващи птици от вида Бял щъркел МОСВ съветва гражданите, намерили птица в безпомощно състояние в населените места или около тях, да потърсят помощ на „зеления“ телефон на съответната Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ), да сигнализират в горските стопанства или в съответната община.
 
прочети повече (151 думи)
ПЪРВА КОПКА НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ    
ЕкологияПърва копка на Пречиствателна станция за отпадъчни води - град Добрич,  по проект „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – Фаза 1“, ще бъде направена на 21 март от 13.00 часа на територията на ПСОВ.
 
прочети повече (57 думи)
БУХАЛИ ЖИВЕЯТ В ДВОРА НА СУ „П.Р.СЛАВЕЙКОВ”    
Екология Голямо семейство бухали прекарва дните си върху висок бор в двора на СУ „П.Р.Славейков”.  „Бухалите са тук вече втора година. Първата година бяха само два, сега явно са се размножили”, обяснява Красимира Христова, преподавател по биология. Кабинетът се намира на втория етаж и от прозорците му най-добре се вижда разположението на птиците. Според едни от децата, броят на птиците е пет, други пък твърдят, че са преброили седем. Любопитното е, че бухалите винаги са обърнати към класните стаи, а не към улицата.
 
прочети повече (145 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди