изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-05-24 @ 07:15 EEST
УХАНИЕ НА КАЗАНЛЪШКА СЕ РАЗНEСE В ПАРКА    
КултураВ Добрич гостува единственият по рода си в света Музей на розата в град Казанлък. Изложбата „С ухание на казанлъшка роза“ бе открита в рамките на Европейската инициатива „Нощ на музеите”. Изложбата е посветена на Пътят на българското розово масло. Експонатите очакват посетителите в сградата на музея в градския парк „Свети Георги”.
 
прочети повече (93 думи) Коментар
Коментари (0)
ПЕВИЦА ОТ КАЗАХСТАН ПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ ОТ КОНКУРСА „САРАНДЕВ”    
КултураГран при  от 26-ото издание на Европейския поп-рок  конкурс "Сарандев" спечели Гулнара Кошенова от Казахстан. Тя получи специалната статуетка, дело на Георги Стефанов. Тази година в конкурса, който е под патронажа на кмета Йордан Йорданов, взеха участие 59 младежи от Сърбия, Гърция, Казахстан, Унгария и България.
 
прочети повече (244 думи) Коментар
Коментари (0)
СЪС СПЕКТАКЪЛА „ЧАСТИЦА ОТ НАС” „ПАЛИТРА” ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ    
КултураС вълнуващия спектакъл „Частица от нас” по традиция арт център „Палитра” в Добрич изпрати абитуриентите си. Виолета, Десислава, Златена, Славена, Петя, Елена и Лора за последен път излязоха на сцената като певици или танцьори на центъра.
 
прочети повече (146 думи) Коментар
Коментари (0)
НОВИ 30 ОРИГИНАЛА ОБНОВЯВАТ ИЗЛОЖБАТА НА ИЛИЯ БЕШКОВ В „ДВОРЕЦА”    
КултураНови 30 оригинала на Илия Бешков представя държавният културен институт „Двореца” в Балчик. Те бяха показани по повод Европейската нощ на музеите. „Всеки, който желае да се докосне до духа на забележителния български класик, може да посети обновената експозиция”, канят от културния център в Балчик.
 
прочети повече (99 думи) Коментар
Коментари (0)
ПЪСТЪР КОНЦЕРТ ЗАРАДВА ТЕРВЕЛЧАНИ    
КултураС пъстър концерт зарадваха тервелчани танцово-певческата група „Добруджанска огърлица“, мъжката певческа група и младите гайдарчета. Зрелостта и спокойствието, които лъхаха от изпълненията на жените, се редуваха с емоцията на буйната младост и свежестта от песните на момчетата и се преплитаха с майсторските свирни на гайда.
 
прочети повече (193 думи) Коментар
Коментари (0)
САМОБИТЕН ДЪРВОРЕЗБАР СЕ ПРЕДСТАВИ С ИЗЛОЖБА В ТЕРВЕЛ    
КултураИзложба на дърворезбаря Георги Енчев Петров от село Жегларци бе открита на 20 май - в Нощта на музеите. Тя бе организирана от народно читалище "Дора Габе" и Община Тервел и бе посветена на 70-годишния юбилей на самобитния творец. Изложбата бе експонирана в една от залите на музея в Тервел. На откриването присъстваха приятели и колеги на юбиляра, граждани и семейството на една от дъщерите му.
 
прочети повече (137 думи) Коментар
Коментари (0)
ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ СЕ ВКЛЮЧИ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ    
КултураС поредица от прояви Художествената галерия в Добрич сe включи в Нощта на музеите на 20 май. През дена бе показана интерактивна инсталация по картини от постоянната експозиция.
 
прочети повече (71 думи) Коментар
Коментари (0)
АКЦИЯ "КНИГА ЗА ТЕБ" СЕ ПРОВЕДЕ В ГЕН. ТОШЕВО    
КултураАкция "Книга за теб" се проведе на 19 май пред народно читалище "Светлина-1941" в Генерал Тошево. Тя бе организирана от Читалищната библиотека и бе посветена на 24 май - Ден на славянската писмености  българската просвета и култура.
 
прочети повече (30 думи) Коментар
Коментари (0)
ЦЕННО ДАРЕНИЕ ПОЛУЧИ РБ "ДОРА ГАБЕ"    
КултураДни преди 24 май, директорът на Медицински колеж–Варна, проф. д-р Димитричка Близнакова дари 29 тома медицинска литература на регионална библиотека „Дора Габе” - монографии, ръководства и помагала от областта на детската нефрология. Проф. д-р Близнакова е автор на дарените заглавия.
 
прочети повече (190 думи) Коментар
Коментари (0)
14 ТВОРЦИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ГОДИШНАТА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИЦИТЕ-ПЕДАГОЗИ    
Култура23-ата Годишна изложба на художниците-педагози бе открита в Художествената галерия в Добрич. Тя е посветена на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
 
прочети повече (224 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0,24 секунди