изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-08-21 @ 05:07 EEST
На 20 и 21 август от 10.30 ч. заниманията в „Работилница за въображение“ ще бъдат посветени на поетесата Дора Габе    
Култура На 20 и 21 август от 10.30 ч. заниманията в „Работилница за въображение“ ще бъдат посветени на поетесата Дора Габе по случай 130 години от рождението и.  Децата ще чуят нейни стихове от книжката „От слон до мравка“ илюстрирана от Илия Бешков и ще направят свои рисунки по тях.
 
прочети повече (56 думи)
РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА ХРИСТО ГСПОДИНОВ /1945-2003/ В ХГ - ДОБРИЧ    
Култура Роден на 6 май 1945 г. в с. Краище, Добричко. В периода 1960-1965 г. учи в Художествената гимназия в София, а през 1972 г. завършва Художествена академия –специалност приложна графика, при проф. Ал. Поплилов. След 3 месечна специализация в Полша, се връща се в Добрич и е назначен за главен специалист – художник на Градския съвет. Участва в работата на градоустройствените съвети, на които се ражда концепцията за централната пешеходна зона, реализирана през 1975 г.
 
прочети повече (403 думи)
ПРОФ. ГЕОРГИ СПАСОВ ГОСТУВА С КОНЦЕРТ В ДВОРЕЦА    
КултураВ началото на август тази година се навършиха 70 години от рождението на един от знаковите български флейтисти - професор Георги Спасов. Неговото име е познато по всички континенти като творец с богата култура, огромен репертоар, дълбочина и прецизност на интерпретацията, като отличен педагог-новатор, създател на модерната флейтова школа в България.
 
прочети повече (112 думи)
НЧ "Добрич-2017"    
Култура
Честит празник!
На днешния светъл християнски празник НЧ "Добрич-2017" организира втория концерт от 
фестивала "Пеещо езеро". На сцената до скейт-парка ще се качат добричките изпълнители 
Стефани Маринова, Жени Тодорова,Александър Петров,Йоана Желязкова, Мартин Кръстев, 
Радосвета Паскова и Жанина Бонева.
 
прочети повече (80 думи)
ЕТНО КОНЦЕРТ НА НАВАРСКАТА ГРУПА "МИЕЛОЧИН"    
Култура Концертът е последната изява от голямото източноевропейското турне на наварската група, преди България, групата участва на четири международни фестивала в Унгария.  Уникалното в музиката на „Миелочин“ е съчетанието на баска национална идентичност от Северна Навара и кастилската (испанска) идентичност от Южна Навара, музика в която се срещат две култури и два езика: испански и баски.    
 
прочети повече (124 думи)
Концерт, посветен на Клод Дебюси, ще звучи в Двореца в Балчик    
Култура На 19 август от 20 ч. в Каменна зала на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик,  ще бъде отбелязана 100-годишнината от смъртта на Клод Дебюси  с концерт флейта и арфа.
 
прочети повече (532 думи)
Латино фиеста в Двореца в Балчик    
Култура На 17 август от 19 ч.  на сцената на плажната ивица пред Двореца Алфредо Торес ще покаже популярни стъпки на всички дошли да танцуват под звездите в лятната августовска нощ,  а Ивайло Колев ще изпълни най-известните си хитове. Входът за шоуто е свободен!
 
прочети повече (1 думи)
Основни резултати от изследването на дейността на читалищата в област Добрич през 2017 година    
Култура

Народните читалища са традиционни самоуправляващи се български културно-просветни сдружения в населените места, които изпълняват и държавни културно-просветни задачи[1]. Изследването на читалищната дейност се провежда веднъж на пет години в съответствие с Националната статистическа програма и е изчерпателно, като обхваща всички читалища на територията на Република България, регистрирани в съответствие със Закона за народните читалища (ЗНЧ).

 
прочети повече (429 думи)
До края на годината излиза на български румънски роман за Каварна    
Култура До края на годината софийско издателство ще издаде романът „Йоана“ (1934) от румънския автор Антон Холбан (1902 - 1937), който описва Каварна между войните. Антон Холбан е литературен критик, специалист по Марсел Пруст, румънски писател между войните и преподавател по френски.
 
прочети повече (152 думи)
Поредната първа награда за Димитрина Германова от Студио „Сарандев”    
Култура
Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърна вчера от град Бургас с поредното призово отличие - първа награда от II Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс” 2018, 03 - 05 август. Тя бе най-малкият участник в четвърта възрастова група - категория „солисти” (14 - 16 години),  и успя да се пребори с невероятно силната конкуренция.
 
прочети повече (256 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.94 секунди