изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-06-23 @ 18:43 EEST
ОТНОВО ДНИ НА РУСКАТА КУЛТУРА    
КултураПредстои поредно издание на Дните на руската култура, които се организират от Община град Добрич, Общество за дружба и сътрудничество на Русия с балканските страни с Председател Андрей Галкин и Международната обществена организация „Изкуство без граници“.
 
прочети повече (94 думи) Коментар
Коментари (0)
ТРАДИЦИИ И НОВИ ТЕХНОЛОГИИ В ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО Ф. ДЯНКОВО    
КултураИстински център на културния живот в село Фелдфебел Дянково е народното читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1900 година”. Културният дом е притегателен както за възрастните хора, които имат възможност чрез дейността си в него да съхраняват традициите, така и за младите – заради модерните технологии, които могат да използват.
 
прочети повече (352 думи) Коментар
Коментари (0)
12-ГОДИШНАТА ВИКТОРИЯ СПЕЧЕЛИ КОНКУРС НА CARTOON NETWORK ЗА АНИМАЦИЯ    
КултураВиктория Христова, на 12 години от Добрич, спечели творческия конкурс "Рисувай и се забавлявай" на Cartoon Network за анимация.  Творческият конкурс е за деца от 6 до 14-годишна възраст. Той има за цел да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.
 
прочети повече (59 думи) Коментар
Коментари (0)
УЧАСТНИЦИТЕ В ПЛЕНЕРА "ЕВРОПЕЙСКИ ХОРИЗОНТИ" СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ИЗЛОЖБА    
Култура Художници от Сърбия, България и Румъния участваха в международния пленер "Европейски хоризонти".
 
прочети повече (37 думи) Коментар
Коментари (0)
ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ НА ФЕСТИВАЛА ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО „В ДВОРЕЦА“ ЩЕ Е В БАЛЧИК    
КултураЗа първи път Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца“ се провежда последователно в четири града – в края на миналата година домакин беше София, през май - Велико Търново, сега домакин е Варна, а в края на юни- Балчик.
 
прочети повече (171 думи) Коментар
Коментари (0)
ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА НА МЛАДИ БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ "АНАСТАС ПЕТРОВ"    
КултураОсемнадесетата  национална среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров” ще се състои в Добрич от 23 до 25 юни в ДТ „Йордан Йовков”, съобщиха от общинската администрация. Тя се провежда под патронажа на кмета Йордан Йорданов. Организатор е фондация  „Международен балетен конкурс - Варна” със съдействието на Министерството на културата, Община Добрич и драматичен театър "Йордан Йовков".
 
прочети повече (355 думи) Коментар
Коментари (0)
НОВО ДАРЕНИЕ ЗА БИБЛИОТЕКАТА    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе” получи дарение от писателя Петър А. Вангелов, музикант, музикален педагог, който от 1994 г. специализира в областта на библеистиката и екзегетиката. Авторът дари на библиотеката, както свои книги, така и издания, в които е съавтор.
 
прочети повече (59 думи) Коментар
Коментари (0)
"БИЛКИ ЗА ЕНЬОВДЕН" В БАЛЧИК    
КултураПразник "Билки за Еньовден" организира Историческият музей в Балчик. Той ще се проведе на 24 юни, събота, в Етнографската къща.
 
прочети повече (27 думи) Коментар
Коментари (0)
ОКОЛО 2 300 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В "ПЕСНИ ТАНЦИ ОТ СЛЪНЧЕВА ДОБРУДЖА"    
КултураФолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” ще се проведе за 49-и пореден път на 24 юни, събота. От 1997 година с решение на ОбС всяка последна събота на месец юни се провежда празникът на община Добричка, ден в който красивата горска местност край село Дебрене се оглася от фолклорната магия.

 
прочети повече (271 думи) Коментар
Коментари (0)
ДЕЦА ОТ СЕЛО ПОБЕДА УЧАСТВАХА ВЪВ ФЕСТИВАЛ ВЪВ В. ТЪРНОВО    
КултураГрупа за автентичен фолклор "Български народни танци" към обединено училище "Добри Войников" в добричкото село Победа участва на 14-ия детски ромски фестивал „Отворено сърце“ във Велико Търново.
 
прочети повече (67 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2,35 секунди