изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-10-24 @ 01:42 EEST
УРОК ПО АРХЕОЛОГИЯ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“    
Образование Четвъртокласници и петокласници от иновативното СУ „Димитър Талев“ проведоха интегриран урок на открито на археологическите разкопки  на античния град Палматис край с. Оногур . Посещението им е част от заложените дейности по проекта за иновативно училище. На място учениците се докоснаха до материални извори от Античността, като по този начин видяха нагледно обяснените им в учебника   методи на изучаване на историята.
 
прочети повече (243 думи) Коментар
Коментари (0)
МОН ОБЯВИ КОНКУРС ЗА ЛОГО НА ИНОВАТИВНИТЕ УЧИЛИЩА    
ОбразованиеМинистерството на образованието и науката обявява конкурс за лого, което да се превърне в графичен знак, отразяващ четирите вида иновации, с които училищата ще подобрят качеството на образование.
 
прочети повече (208 думи) Коментар
Коментари (0)
ОБРАЗОВАТЕЛЕН ОБМЕН ФУЛБРАЙТ ОСЪЩЕСТВИ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ    
ОбразованиеОт 2010 година езикова гимназия „Гео Милев“ е в постоянна партньорска връзка с  Българо американската комисия за образователен обмен Фулбрайт. Тя е официално учредена на 9 февруари 1993 г. за срок от десет години по силата на двустранно споразумение между правителствата на САЩ и Република България, подписано на 2 септември 1992 г. На 3 декември 2003 г. беше подписано ново безсрочно споразумение между двете правителства.
 
прочети повече (240 думи) Коментар
Коментари (0)
ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА СЕ ПРОВЕДЕ В ТЕРВЕЛ    
Образование В СУ "Йордан Йовков" в Тервел се проведе обучение на тема "Трафик на хора- рискови групи и превенция". Събитието бе посветено на Международния ден за борба с трафика на хора /18 октомври/, а участници в него- учениците от IX а клас.
 
прочети повече (32 думи) Коментар
Коментари (0)
ОБРАЗОВАНИЕТО ОБСЪЖДАХА НА СРЕЩА С ПРОФ- КЛИСАРОВА    
ОбразованиеСреща-дускусия на народния представител в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на комисията по образование проф. Анелия Клисарова на тема "Проблеми в българското образование се проведе в Добрич. На нея бе дискутиран бюджетът за 2018 година.  Във форума, организиран от БСП – Добрич, участваха народният представител от БСП Даниел Йорданов и Мая Димитрова - областен и общински председател на партията,  учители, родители и образователното съсловие от област Добрич.
 
прочети повече (82 думи) Коментар
Коментари (0)
СТУДЕНТИ ПРОВЕДОХА УЧЕБНА ПРАКТИКА В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
ОбразованиеКактусовата сбиркаСтуденти от магистърска програма „Декоративни растения и ландшафтен дизайн“ и техните проподаватели  ръководител доц. д-р Варлерия Иванова, ланд. арх. Владимир Маринов, аситстент Валентин Панчев и ръководител катедра „Градинарство“  проф. Панайотов проведоха учебна практика в Черноморските ботанически градиини.
 
прочети повече (66 думи) Коментар
Коментари (0)
ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И МАТЕМАТИКА ОТВОРИ ВРАТИ В СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“    
ОбразованиеСУ „Св. Климент Охридски“ разполага вече с нов образователен център по природни науки и математика, който се помещава на четвъртия етаж, съобщи Община Добрич.
 
прочети повече (298 думи) Коментар
Коментари (0)
СЛАВЕЙКОВЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С КРАЛЯ НА МУЗИКАТА    
ОбразованиеУчениците от СУ „Петко Рачов Славейков” получиха уникална възможност да видят, да чуят и да научат всичко за Краля на музикалните инструменти – Органа, да се потопят в невероятната музика на Негово музикално величество, благодарение на проекта „Кралят на музикалните инструменти”, спечелен от Училищното настоятелство към училището.
 
прочети повече (255 думи) Коментар
Коментари (0)
В ДГ №20 „РАДОСТ" СТАРТИРА ПРОЕКТ "OPEN EUROPEQ OPEN HEARTS" ПО "ЕРАЗЪМ+"    
ОбразованиеПрез новата учебна година детска градина №20 „Радост” в Добрич започна работа по нов проект - „OPEN EUROPE, OPEN HEARTS“, от програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти само между училища. Проектът е насочен към деца от 3 до 12 години и включва 6 детски градини и основни училища от България, Испания, Естония, Италия, Румъния и Турция.
 
прочети повече (108 думи) Коментар
Коментари (0)
УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯ "Р. ЦОНЧЕВ" ВЛЯЗОХА В РОЛИТЕ НА АНТИЧНИ ФИЛОСОФИ И ПОЕТИ    
ОбразованиеПоетическият кръг на Сафо и шестима старогръцки философи изнесоха представление пред 40 учители от област Ловеч. Преподавателите гостуваха на гимназия "Райко Цончев" във връзка с поредния Майсторски клас за учители, организиран от Департамента за модерни обучителни методи към ВУМ, ръководен от проф. д-р Димитрина Каменова.
 
прочети повече (104 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0,15 секунди