изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-04-20 @ 11:55 EEST
ИСТИННОСТ, ДОБРОТА И ТЪРПЕНИЕ ВЪВ ФОАЙЕТО НА ВУМ    
Образование На 17 април бе открита Международната изложба „Изкуството на Джън, Шан, Жен - Истинност, Доброта, Търпение”, организирана от НЧ „Йордан Йовков – 1870 година”, Висше училище по мениджмънт и Регионален академичен център на БАН.
Начало на събитието постави мелодията от филма „Осъдени души”, изпълнена от Валентин Георгиев и Красимир Масурски от състав Градски шлагери към читалището. Гостите на експозицията бяха приветствани от г-н Иво Пенчев, председател на Общинския съвет в Добрич.
 
прочети повече (86 думи)
УЧЕНИЦИ ОТ ДОБРИЧ СЕ СРЕЩНАХА СЪС СЪДИЯ ОТ ОКРЪЖНИЯ СЪД    
Образование Седмокласници от основно училище “Стефан Караджа“ и деца, с които работи превантивно Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, посетиха Окръжен съд - Добрич. С групата ученици се срещна съдия Петър Монев, който е ръководител на наказателното отделение и зам.-председател на съда.
 
прочети повече (233 думи)
15 СРЕДНИ УЧИЛИЩА ПРИВЛИЧАТ БЪДЕЩИ ГИМНАЗИСТИ    
Образование 15 средни училища от Добрич участваха в „Панорама на средните училища”, на площад „Свобода“. Всяко от учебните заведения получи по една къщичка от Коледния базар, където бяха разположени телевизори, плакати, рекламни материали.
Изложението бе открито от зам.-кмета д-р Баева, която заяви: „За мен е истинско удоволствие днес, в този леко усмихващ се ден, да поставя началото на панорамата на средните училища в Добрич. Пожелавам на всички седмокласници да намерят мечтаното училище”.
 
прочети повече (183 думи)
УЧЕНИЦИ УЧАСТВАХА В ТРЕНИНГ ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ /снимка/    
ОбразованиеУчениците от 11-а клас при ФСГ „Васил Левски“ в Добрич се включиха в дейности, организирани от ЦПЛР– Добрич. В залата за групова работа на центъра гимназистите участваха в тренинг за типовете личностни характеристики и характеристиките на хората, които ги упражняват.
 
прочети повече (120 думи)
ДЕН НА УНГАРИЯ В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ    
Образование Открит урок по география, посветен на Унгария, изнесоха учениците от 10 „д“ клас в Езикова гимназия „Гео Милев“, заедно с г-жа Шаролта Папай. Дамата е преподавател в Шуменския университет и служител на Външното министерство на Унгария.
 
прочети повече (221 думи)
Ученици „осъдиха“ Хитър Петър и Община Добрич в два симулативни процеса    
Образование Ученици „осъдиха“ Хитър Петър и община Добрич в два симулативни процеса, представени в Деня на отворените врати в Районен съд - Добрич.
 
прочети повече (544 думи)
„СТАНИ БОГАТ” НА НЕМСКИ ЕЗИК В ЕГ „ГЕО МИЛЕВ”    
Образование Уникално по рода си състезание „Стани богат” бе проведено в Езикова гимназия „Гео Милев” вчера. Водещ бе г-н Петер Волф от Сдружението „Граждани на Европа”, а в ролята на знаещи бяха единадесетокласниците. В залата на гимназията се говореше, естествено, само на немски език.
 
прочети повече (243 думи)
КОЙ ГОТВИ НАЙ-ДОБРЕ?    
Образование Ученици  от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич имат възможност да участват в конкурса „Аз готвя най-добре“, който се организира от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в дуалните паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии в Добрич, както и в Стара Загора, Бургас, Перник и Сандански.
 
прочети повече (208 думи)
ШЕСТОКЛАСНИЦИ ПОСЕТИХА РАЙОНЕН СЪД - БАЛЧИК В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ    
Образование    Шестокласници от ОУ“Антим Първи“ - Балчик посетиха Районния съд в града по време на инициативата „Ден на отворените врати“. Децата се срещнаха с двама магистрати, разглеждащи наказателни дела. Съдиите Даниела Игнатова и Галин Георгиев говориха пред учениците за структурата и функциите на съдебната власт, за делата, които се разглеждат в Районния съд и за ролята на прокурора в съдебното производство.
 
прочети повече (147 думи)
КЛУБ „ДЕБАТИ“ УЧИ МЛАДИТЕ ХОРА ДА БЪДАТ СЕБЕ СИ    
Образование    В седмицата между Благовещение и Цветница се състоя втората среща на участниците в Клуб „Дебати“ към СУ “Й.Йовков“ в град Тервел. Мястото на срещата беше  Община Тервел, а темата - „Традиции или модерен живот“. Двата отбора - „Верни на традицията“  и „Модернисти“, с треньори Силвия Александрова и Ваня Денева, трябваше да отговорят на въпросите:

 
прочети повече (761 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.36 секунди