изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-06-26 @ 13:22 EEST
ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ВЪНШНОТО ОЦЕНЯВАНЕ ПОСТИГАТ В ОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ” В ОВЧАРОВО    
ОбразованиеГодини наред основно училище „Отец Паисий” в село Овчарово се представя с много добри резултати на националното външно оценяване. За обучението на учениците се грижат високообразовани специалисти. Това сподели на НДТ директорът на учебното заведение Димка Тодорова. Тя е на този пост от началото на годината и е категорична, че за успехите на децата през годините принос има дългогодишният директор Галина Енчева Костова.
 
прочети повече (290 думи) Коментар
Коментари (0)
ДГ „СЛЪНЧИЦЕ” В БОЖУРОВО – СЪС СВОЙ ОБЛИК, ВИЗИЯ И МИСИЯ    
ОбразованиеДетската ни градина е модерна, санирана, с богата материална база, която отговаря на съвременните изисквания за качествено предучилищно образование и да може едно дете да се чувства спокойно, уютно, обгрижвано, образовано и възпитавано. Детската ни градина има свой индивидуален облик, визия и мисия. Завършваме една успешна учебна година, изпълнена със съдържание и инициативи, като даваме своя индивидуален принос в обогатяване на предучилищното образование и практики в Община Добричка. Това сподели за НДТ Димитричка Бойчева - директор на ДГ „Слънчице” в село Божурово.
 
прочети повече (234 думи) Коментар
Коментари (0)
МАТЕМАТИЧЕСКИ ЛАГЕР ОРГАНИЗИРА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"    
ОбразованиеСредно училище „Свети свети Кирил и Методий“ организира математически лагер по проект „Математически лабиринт“ на Програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз, съобщи директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.
 
прочети повече (181 думи) Коментар
Коментари (0)
НЯМА АБИТУРИЕНТ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ С ШЕСТИЦИ И НА ДВЕТЕ МАТУРИ    
ОбразованиеНяма абитуриент в област Добрич, който тази година да бъде предложен на Министерството на образованието и науката за получаване на национална диплома. Причината е, че нито един от зрелостниците не е изкарал пълна шестица на двете матури, съобщи Петър Петров - старши експерт в Регионалното управление по образование в Добрич.
 
прочети повече (298 думи) Коментар
Коментари (0)
МОН СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНОТО НИВО НА РОДИТЕЛИТЕ    
ОбразованиеМинистерството на образованието събира информация за образователното ниво на родителите, за да се установят училищата с концентрация на деца от уязвими групи. Събираната информация за образователното ниво и трудовата заетост на родителите на децата от детските градини и на учениците от училищата е необходима единствено, за да се анализира социалната среда, в която живеят и се възпитават те.
 
прочети повече (127 думи) Коментар
Коментари (0)
ЗАПОЧНАХА ЗАНИМАНИЯТА В ЛЕТЕН КЛУБ "ИГРАЙ И УЧИ"    
ОбразованиеВ регионална библиотека „Дора Габе” стартира летен детски клуб „Играй и учи”, който предлага на децата от Добрич и гости на града на възраст от 6 до 14 години разнообразни занимания с много приключения в света на книгите и четенето, драматизации, куклен театър, рисуване, моделиране, забавни образователно-познавателни игри, прожекции на филми.
 
прочети повече (240 думи) Коментар
Коментари (0)
СЪС СЪЛЗИ В ОЧИТЕ ИЗПРАТИХА ЗАВЪРШВАЩИТЕ ОУ "Д. ВОЙНИКОВ"    
ОбразованиеНа вълнуващо тържество учениците от VII и VIII клас на обединеното училище "Добри Войников" в добричкото село Победа получиха свидетелства за основно образование и удостоверения за завършен VII клас. Двата класа подготвиха съвместна програма, рецитираха, пяха и танцуваха.
 
прочети повече (64 думи) Коментар
Коментари (0)
ЗАПОЗНАВАТ УЧАСТНИЦИТЕ В ЕКО ЛЯТО СЪС СЪВЕТА НА ЕВРОПА    
ОбразованиеЗа осемнадесети пореден път екипът на общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич стартира програма "Еко лято".
 
прочети повече (81 думи) Коментар
Коментари (0)
УБГ БЕ ДОМАКИН НА ЕЖЕГОДНАТА ПРАКТИКА НА СТУДЕНТИ    
Образование В периода от 5 до 8 юни в Университетските ботанически градини Варна и Балчик се проведе учебна практика на студенти от Магистърски курс „Декоративно градинарство и ландшафтен дизайн“ при Аграрен университет – Пловдив, съобщиха от УБГ. Специалисти от Университетски ботанически градини и преподаватели от Пловдивското висше учебно заведение проведоха практическата част от стажа на студентите.
 
прочети повече (98 думи) Коментар
Коментари (0)
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" НА ФЕСТИВАЛА "РОБОТИКА ЗА БЪЛГАРИЯ"    
ОбразованиеЕкип на езикова гимназия "Гео Милев" спечели награди на фестивал на роботиката, съобщиха от учебното заведение. Той се проведе на 17 юни в Sofia Tech Park, организатори бяха SapLab и ФРГИ. В началото на езикова гимназия кандидатства и спечели по проект „Роботика за България“, благодарение на който получи комплект легоробот.
 
прочети повече (166 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1,29 секунди