изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-01-24 @ 15:22 EET
УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" С РЕЗУЛТАТИ НАД СРЕДНИТЕ В СВЕТА ОТ МЕЖДУНАРОДНО ОЦЕНЯВАНЕ    
Образование Възпитаници на езикова гимназия "Гео Милев" са с резултати от над средните за България, а и за света от международно изследване, съобщи за НДТ директорът Милена Иванова. Това сочат данните националния доклад "Природните науки и технологиите в училището на 21 век. Резултати от участието на България в Програмата за международно оценяване на учениците - PISA 2015". Докладът е изготвен от Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование - координатор на изследването в България.
 
прочети повече (223 думи) Коментар
Коментари (0)
ВУМ С ОТЛИЧИЕ ЗА УСПЕШЕН ПРОЕКТ ПО ЕРАЗЪМ+    
ОбразованиеВисше училище по мениджмънт получи отличие за работата си по програма Еразъм+ за периода на академичната 2015/ 2016 година. Най-голямата академична програма за мобилност в Европа дава възможност на студенти и преподаватели да пътуват и обменят опит с образователни институции в цял свят.
 
прочети повече (170 думи) Коментар
Коментари (0)
ДО 31 МАЙ СЕ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС    
ОбразованиеОбщина Добрич разработи правила за прием на децата в първи клас за учебната 2017-2018 година. Правилата включват девет критерия за класиране на детето, които трябва да са актуални към момента на записване и да са доказани със съответните документи, съобщават от Община Добрич.
 
прочети повече (182 думи) Коментар
Коментари (0)
ЩЕ СЕ ИСКАТ ОЩЕ ДВА ДНИ ВАКАНЦИЯ ЗА ОБЛАСТ ДОБРИЧ ОТ МИНИСТЪРА    
ОбразованиеПредвид метеорологичните условия се очаква общините от област Добрич да отправят искане до министъра на образованието и науката Меглена Кунева за обявяване на дните 12 и 13 януари /четвъртък и петък/ за неучебни.
 
прочети повече (95 думи) Коментар
Коментари (0)
Въвеждат райониране при приема в първи клас в Добрич    
ОбразованиеРазработени са единни правила за прием на децата в 1 клас, съобщи заместник-кметът на Добрич по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Посочва се, че училищното образование започва от учебната година, която е с начало в годината  на навършване на 7-годишна възраст на детето. То може да започне и от 6-годишна възраст по преценка на родителя и при готовност на детето за училище.
 
прочети повече (114 думи) Коментар
Коментари (0)
СМУТ: Директор на столично училище лъсна чисто гол на сайта на школото    
Образование Срамни фотоси на директора на "51-о СОУ "Елисавета Багряна" са били публикувани в страницата на училището. На тях Асен Александров, който е един от съветниците на образователния министър Меглена Кунева, позира чисто гол. Той се е снимал сам в огледалото.
 
прочети повече (111 думи) Коментар
Коментари (0)
УДЪЛЖИХА ВАКАНЦИЯТА В УЧИЛИЩАТА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
ОбразованиеЗа втори път бе удължена коледната ваканция в училищата в Добричка област. След като 5 и 6 януари бяха обявени за неучебни заради очакваното рязко влошаване на метеорологичната обстановка, кметовете на всички общини издадоха заповеди, според които учебните заведения продължават да са затворени.
 
прочети повече (344 думи) Коментар
Коментари (0)
ПРОКУРАТУРАТА НЕ ОТКРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ДОВЕЛО ДО ФИНАНСОВАТА КОРЕКЦИЯ ЗА СМЕТИЩЕТО    
ОбразованиеНа 16 август миналата година кметът на Добрич Йордан Йорданов е подал в Окръжна прокуратура сигнал да се извърши проверка за процедурата, свързана с изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Стожер. „Всички мои действия бяха въз основа на окончателния доклад от Одит на средствата от Европейския съюз /ОСЕС/, който констатира определени пропуски в процедурите за възлагане на обществените поръчки“, посочи той.
 
прочети повече (298 думи) Коментар
Коментари (0)
Във всички общини от областта ваканцията е удължена    
ОбразованиеВъв всички общини от област Добрич ваканцията на учениците е удължена. От днес са заповедите на кметовете на Шабла и Крушари, с които удължават ваканцията поради усложнените метеорологични условия.
 
прочети повече (99 думи) Коментар
Коментари (0)
МОН ОБЯВИ 5 И 6 ЯНУАРИ ЗА НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА    
ОбразованиеДнес и утре /четвъртък и петък/ се обявяват за неучебни дни за цялата страна със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева.
 
прочети повече (76 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1,19 секунди