изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-02-21 @ 00:21 EET
УЧИЛИЩЕТО В ЗЪРНЕВО ВЕЧЕ ПРЕДЛАГА СТОЛОВО ХРАНЕНЕ    
ОбразованиеПървият учебен ден от втория срок бе и първият, в който в ОУ „Христо Ботев“ в с.Зърнево стартира столово хранене на учениците, съобщиха от Община Тервел. Училището е основно, в него през тази учебна година учат 86 деца от селото. Няма деца от съседни населени места. Учениците са на възраст от първи до осми клас. До момента в училището не е предлагано столово хранене, тъй като няма пътуващи ученици и децата са се прибирали по домовете си след приключване на учебните занятия.
 
прочети повече (329 думи) Коментар
Коментари (0)
ВУМ ПОСРЕЩА НОВИ СТУДЕНТИ ОТ БЛИЗО 20 ДЪРЖАВИ    
ОбразованиеНовият семестър започва във Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ с десетки студенти, идващи от държави като Аржентина, Виетнам, Мексико, Албания, Армения, Йордания, Казахстан, Молдова, Черна Гора, Сърбия, Таджикистан, Мароко, Пакистан, Русия, Камерун, Казахстан, Украйна, Индия, Нигерия, Турция. С началото на този семестър студентите започват своето обучение в различни специалности и дисциплини, като завършекът на семестъра се очаква през месец май на настоящата академична година.
 
прочети повече (127 думи) Коментар
Коментари (0)
ПО ПРОЕКТ "ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ" РАБОТИ ПГТО "ДОЧО МИХАЙЛОВ"    
ОбразованиеПо проект "Заедно можем повече" работи ПГТД "Дочо Михайлов" в Тервел. Той е по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и е на стойност 137 762 лева. Партньори са Община Тервел и Училищното настоятелство на гимназията.
Целта на проекта е създаване на по-успешна професионална, творческа и социална реализация на ученици с малцинствен произход от гимназията чрез въздействие върху родителите им, засилване на мотивацията им за включване в образователния процес и подобряване на достъпа до обучение.
 
прочети повече (260 думи) Коментар
Коментари (0)
Ето ги най-важните ДАТИ за всички ученици и родителите им (ГРАФИК)    
Образование
Зимната ваканция за учениците започва тази събота, на 4 февруари и продължава до 8 февруари включително, напомниха от просветното министерство. Ведомството публикува графикът с учебните и неучебни дни за 2017 година.Те са, както следва:
 
прочети повече (119 думи) Коментар
Коментари (0)
НАСИТЕН НА СЪБИТИЯ Е ЖИВОТЪТ ИЗВЪН КЛАСНАТА СТАЯ В "ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ"    
ОбразованиеКалендар на училищните събития ще представя всеки месец училищното ръководство на частната профилирана гимназия "Леонардо да Винчи" на родителите на учениците. Целта е те да бъдат по-добре информирани, както и при желание да се включите по-активно в училищния живот извън класната стая.
 
прочети повече (210 думи) Коментар
Коментари (0)
ВУМ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕ НА СЪБИТИЯТА ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ЕРАЗЪМ +    
ОбразованиеВисшето училище по мениджмънт участва в събитията по отбелязването на 30 години на програма Еразъм +, организирани от Европейската комисия. Това стана на  пресконференция, която даде старта на проявите. Събитието бе открито от Тибор Наврачич, европейски комисар по образованието, културата, младежта и спорта, който представи част от историята на една от най-успешните европейски програми пред журналисти и гости, както и планираните във връзка с честването на годишнината инициативи.
 
прочети повече (211 думи) Коментар
Коментари (0)
ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" НА 18-О МЯСТО СПОРЕД МАТУРАТА ПО БЕЛ    
ОбразованиеЕзикова гимназия "Гео Милев" в Добрич е на 18-о място в страната в класация според матурата по български език и литература, съобщава сайтът на учебното заведение. Класацията е на топ 100 училища в България за 2016 година спрямо 2015 по данни от резултатите на зрелостния изпит по БЕЛ в 12 клас и е на Министерството на образованието и науката.
 
прочети повече (102 думи) Коментар
Коментари (0)
ВУЗ В РУСИЯ ЩЕ ПРИЕМАТ 300 БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ БЕЗПЛАТНО    
Образование Разяснения на възможностите и начините кандидат-студентите да се възползват от качествено образование в Русия бяха направени вчера в общински младежки център "Захари Стоянов" от представители на руски информационен център. Тази година 300 български студенти ще имат възможност да получат безплатно висше образование в руски учебни заведения през академичната 2017/2018 година.
 
прочети повече (183 думи) Коментар
Коментари (0)
ОТКРИТ УРОК ПО МУЗИКА СЕ ПРОВЕДЕ В СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ”    
ОбразованиеПо повод рождения ден на Волфганг Амадеус Моцарт, преподавателят по музика и кларинет Леонардо Хубесерян проведе открит урок с учениците от осми „а“ клас на училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”. Присъстващите се насладиха на изпълненията както на някои от учениците, така и на поканените да вземат участие в урока преподаватели по пиано Силвия Павлова и Мария Маринова.
 
прочети повече (59 думи) Коментар
Коментари (0)
ВУМ ОРГАНИЗИРА XIII МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ    
ОбразованиеЗа XIII-и път тази година ще се проведе международна научна конференция „Съвременната наука, бизнесът и образованието“, организирана от Висшето училище по мениджмънт. Целта на организаторите е да се допринесе за решаването на актуални теоретични и практически проблеми в областта на съвременната наука, бизнеса и образованието.
 
прочети повече (81 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0,62 секунди